Urheilu

Jaro jäi tasapeliin – AC Oulun etumatka sarjakärjessä kaventui silti pisteellä

Laitapuolustaja Guillermo Sotelo teki vauhdikkaan nousun ja latasi Jaron tasoihin sunnuntaina MYPA:aa vastaan kotijoukkueen puolustuksen avustuksella.
Laitapuolustaja Guillermo Sotelo teki vauhdikkaan nousun ja latasi Jaron tasoihin sunnuntaina MYPA:aa vastaan kotijoukkueen puolustuksen avustuksella. Kuva: Markku Jokela

MYPA – Jaro 1–1 (0–0)

Pitkä pelimatka Kouvolaan ei Jarolta sujunut ennakko-odotusten mukaan.

Sarjapaikastaan taisteleva MYPA laittoi Jaron ahtaalle, ja vaisun esityksen jälkeen punapaidat saivat tyytyä pisteeseen. Senkin menettäminen ei kaukana ollut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Niklas Käcko oli tehnyt vakiokokoonpanoon pari muutosta. Markus Kronholm ja Jean Mabinda olivat vaihdossa. Jusa Ihalainen ja Jim Myrevik tulivat tilalle. Myös Joni Remesaho aloitti penkillä.

Pitkälle avausjakson lopulle peli oli kummaltakin vaatimatonta pallonsiirtelyä. Vasta vähän ennen taukoa oli Jarolla pari kohtuullista tilannetta.

Topi Järvinen laukoi terävästi, mutta maalivahti torjui kulmaksi. Will Inalien sai aikaan pukkauksen, jonka purkaminen onnistui vaivoin.

Toisella 45-minuutisella vauhtia tuli vähän lisää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jaron peli oli kautta ottelun liian kaavamaista, ennakkoon arvattavaa.

Suurin ongelma oli kuitenkin syöttöpelissä. Todella kehnoja syöttöjä nähtiin ennätysmäärä, joten tilanteiden luonti kävi lähes toivottomaksi.

Häntäpään joukkueet panostavat erityisesti puolustamiseen Jaroa vastaan. Vastahyökkäyksissä taas korostuvat Jaron puolustusongelmat, maaleja menee omiin yllättävästi. Niin kuin nytkin kävi.

Pelin 62. minuutilla puolustus nukahti ja parin epäonnisen kosketuksen jälkeen MYPA:n Jari Hassel teki johto-osuman aivan maalin edestä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sen Jaro onnistui kuittaamaan vähän onnekkaasti jo pari minuuttia myöhemmin. Guillermo Sotelo pelasi seinällä itsensä alueelle vetopaikkaan ja kova laukaus kimposi verkkoon puolustajan jalan kautta.

Anthony Olusanya teki kärjessä lujasti töitä, mutta tulosta ei tullut.

Paras paikka 68. minuutilla meni puoli pallonmittaa ohi. MYPA pakotti Jaron toviksi altavastaajaksi ja vain Jusa Ihalaisen täpärä pelastus esti johtomaalin 78. minuutilla.

Pelin loppuminuuteilla Jarolla oli pientä painostusta, mutta se jäi vaarattomaksi. Joukkue ei yltänyt parhaaseensa ja oikeastaan vain Topi Järvinen ja Toro olivat tasollaan.

Kauden alussa Jaro voitti MYPA:n niukasti kotona, mutta tämänkertainen peliesitys oli kauden kehnointa.

Toivottavasti heikko peli ei saa jatkoa. Jos parannusta ei tule, käy ensi perjantain kotiottelussa Oulua vastaan huonosti.

Tosin notkahduksia on tullut Oulullekin ja ensimmäinen kotikenttätappio, kun KPV haki voiton.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä