Urheilu

Jaro lähtee voittamaan – Ykkösliiga on tasainen sarja, jossa suoritusvarmuus ratkaisee, sanoo valmentaja Niklas Vidjeskog

Pietarsaaren Jaron talvikausi huipentui viime viikonloppuna Ykkösliigacupin voittoon. Jaro teki Ykkösliigacupissa vakuuttavaa jälkeä: se voitti kaikki kuusi otteluaan maalierolla 17-1.

Jaro juhli viikonloppuna Ykkösliigacupin voittoa. Lauantaina alkavassa sarjassa odottaa uusi haaste. Kuva: Juha Savela

Tuolta pohjalta Jaro lähtee ensi viikonloppuna alkavaan Ykkösliigaan yhtenä sarjan suosikeista.

– Talven harjoituskausi on ollut hyvä ja mennyt suunnitelmien mukaan. Tietysti talven tulokset luovat uskoa omaan tekemiseen, mutta nyt alkaa uusi sarja. Siihen lähdemme luottavaisena, mutta nöyrinä, Jaron valmentaja Niklas Vidjeskog muotoilee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vidjeskog muistuttaa, että ykkösliigacupissa joukkueet olivat enemmän tai vähemmän kokeiluvaiheessa kehittämässä omaa peliään. Sekin on muistettava, että hallipelit ovat erilaisia ulkokenttiin verrattuna.

– Ykkösliigacupissa saimme omasta pelaamisestamme enemmän tietoa kuin vastustajista. Meillä oli hyvät valmiudet oman pelimme kehittämiseen, kun joukkueen runko oli moneen muuhun verrattuna suhteellisen aikaisin koossa.

Vidjeskog odottaa alkavasta sarjasta tasaista.

– Suoritusvarmuus ottelusta toiseen on ratkaisevassa roolissa, kun joukkueiden välillä ei suuria eroja ole. KTP, TPS ja SJK Akatemia ovat ennakkoon vahvoja. Lasken myös meidät tuohon joukkoon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valmentaja sanoo, ettei seuralla ole virallista tavoitetta, mutta oma tavoite on selkeänä mielessä.

– Kun kilpaurheilusta ja kilpailullisesta sarjasta on kyse, lähdemme aina voittamaan niin yksittäisiä pelejä kuin koko sarjaa. Toki tunnustamme sen, että sarja on tasainen ja siinä menestyminen vaatii onnistuneita suorituksia.

Niklas Vidjeskog (taustalla) pitää yhtenäisyyttä Jaron vahvuutena. Sergei Eremenko (vas.) ja Aron Bjonbäck ovat kuuluneet talvikaudella joukkueen avauskokoonpanoon. Kuva: Juha Savela

Ykkösliigan tasaisuutta korostaa myös joukkueen avainpelaajiin lukeutuva Sergei Eremenko.

– Tosi tasainen. Kuka vaan voi voittaa kenet tahansa. Kolmen pisteet voitot ovat arvokkaita ja jokaisella pinnalla on merkitystä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eremenko, 25, teki jo viime marraskuussa jatkosopimuksen kasvattajaseuransa kanssa.

– Harjoituskausi on ollut pitkä. Koko talvi on tehty kovasti duunia, joten on mukavaa päästä viimein aloittamaan kausi. Lähdetään heti hakemaan ensimmäistä voittoa Turusta, Eremenko pohjustaa ensi lauantain TPS-vieraspeliä.

Eremenko kuuluu niihin pelaajiin, joilta odotetaan suurta vastuuta joukkueen menestyksestä. Valmentaja Vidjeskog korostaa kuitenkin kollektiivin merkitystä.

– Meillä on yhtenäinen joukkue, jossa jokaisella on oma roolinsa. Runko on myös ollut suhteellisen kauan yhdessä, joten yhteistä rutiiniakin löytyy.

Viime kaudesta Jaro ei ole juurikaan muuttunut. Harjoituskaudella uusina niminä ryhmään liittyivät KPV:stä tulleet Sergei Lazarev ja Sami Sipola sekä Ruotsin Oskarhamns AIK:sta palannut Adam Vidjeskog. Samasta seurasta Pietarsaaren tuli myös Edvin Crona. Kauden kynnyksellä Jaro hankki vielä riveihinsä nigerialaisen keskuspuolustaja Michael Ogungbaron, joka on viime kaudet pelannut Suomessa KTP:n riveissä. Ogunbaro saapui tiistaina Pietarsaareen.

– Ogungbaron hankinta tuli ajankohtaiseksi, kun Johan Brunell ja Kareem Moses ovat vielä muutaman viikon loukkaantumisten vuoksi sivussa. Katsotaan nyt, missä kunnossa Ogungbaro on sarja-avausta ajatellen, Vidjeskog sanoo.

Ykkösliiga 2024:

Joukkueet: Jaro (Pietarsaari), Jippo (Joensuu), JäPS (Järvenpää), KTP (Kotka), KäPa (Helsinki), MP (Mikkeli), PK-35 (Helsinki), SJK Akatemia (Seinäjoki), SalPa (Salo), TPS (Turku).

Sarjajärjestelmä: Kymmenen joukkueen kaksinkertainen sarja, jonka jälkeen jatketaan pelaamista saaduilla pisteillä kolmas kierros valmiilla kaaviolla niin, että kaksinkertaisen sarjan viisi parasta joukkuetta saavat viisi kotiottelua ja muut neljä kotiottelua. Sarjassa pelataan siis kokonaisuudessaan 27 kierrosta. Voittaja nousee Veikkausliigaan. Toiseksi sijoittunut joukkue karsii noususta Veikkausliigaan kaksiosaisessa karsinnassa Veikkausliigan sijalle 11 sijoittuneen joukkueen kanssa.

Yhdeksänneksi sijoittunut karsii paikastaan Ykkösliigassa kaksiosaisessa karsinnassa Ykkösen toiseksi sijoittuneen joukkueen kanssa.

Viimeinen putoaa Ykköseen.

Jaron kokoonpano (uusilla pelaajilla suluissa viime kauden seura):

Maalivahdit: Sergei Lazarev (KPV), Emil Öhberg.

Puolustajat: Aron Bjonbäck, Johan Brunell, Sebastian Hulden, Kareem Moses, Michael Ogungbaro (KTP), Alex Ramsay, Sami Sipola (KPV), Guillermo Sotelo.

Keskikenttä: Roni Björkskog, Sergei Eremenko, Antonio Hotta, Markus Kronholm, Benjamin Sandnäs, Adam Vidjeskog (Oskarshamns AIK).

Hyökkääjät: Albin Björkskog, Edvin Crona (Oskarshamns AIK), Severi Kähkönen, Jim Myrevik, Joni Remesaho, Axel Sandstedt.

Valmennus ja joukkueenjohto: Niklas Vidjeskog, Rasmus Vikström, Anders Brunell, Ida Kronholm, Veli-Pekka Tervaskangas.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä