Urheilu

Jaro hakee kruunua hallikaudelleen – ”Raha sinänsä ei motivoi, vaan voittaminen”, sanoo valmentaja Niklas Vidjeskog Ykkösliigacupin kymppitonnin palkinnosta

Voitosta voittoon talven Ykkösliigacupissa edennyt Pietarsaaren Jaro hakee huipennusta hallikaudelleen, kun se lauantaina isännöi Ykkösliigacupin loppuottelua Tellushallissa. Vastaan asettuu SJK Akatemia, jonka Jaro jo kertaalleen ehti voittaa alkulohkon vieraspelissään.

Niklas Vidjeskog odottaa kovatempoista loppuottelua. Kuva: Tapio Lehtinen

Ykkösliigacupin voittajalle on tittelin ohella tarjolla 10 000 euron rahapalkinto. Finaalin häviäjäkin saa 3 000 euroa.

– Raha sinänsä ei motivoi, vaan voittaminen. Finaali on aina finaali, eikä sitä kukaan lähde häviämään, Jaron valmentaja Niklas Vidjeskog sanoo. Toki voittorahat ovat mukava bonus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ykkösliigacupin alkulohkossa Jaro voitti kaikki neljä peliään maalierolla 12-1. Välierissä kaatui JäPS 4-0. Jaron peli on siis kulkenut vakuuttavasti tulevia sarjavastustajia vastaan. Sen sijaan liigajoukkueita vastaan Jaro kokenut selkeät tappiot. KuPS voitti Kuopiossa 4-1 ja VPS Vaasassa 5-1.

– KuPS ja VPS ovat hyvätasoisia liigaryhmiä, jotka todennäköisesti sijoittuvat liigassa ylempään keskikastiin. Eli ero oli tavallaan odotettu, vaikka meilläkin oli noissa otteluissa hyviäkin hetkiä. Pitää ottaa myös huomioon, että nuo pelit pelasimme ulkokentillä, jonne emme ole vielä päässeet harjoittelemaan, Vidjeskog arvioi.

Lauantain loppuottelu pelataan Jarolle tutussa Tellushallissa.

– Emme pääse vielä ulos, vaikka sinne toki haluaisimme jo lähestyvän sarja-avauksen vuoksi. Tellushalli oli meille helppo vaihtoehto. Uskon, että halli on lauantaina myös täynnä yleisöä, joka korostaa kotietua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jaron kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisistaan toipuvat Kareem Moses ja Johan Brunell.

– Brunellin suhteen tilannetta vielä tarkastellaan, mutta todennäköisesti hän on sivussa. Mutta loukkaantumisten kanssa jalkapallossa joutuu aina elämään, Vidjeskog sanoo.

Ykkösliigacupin finaali on molemmille joukkueille myös kenraaliharjoitus seuraavalla viikolla alkavaan sarjakauteen.

– Sen vuoksi uskon, että molemmat joukkueet keskittyvät omiin juttuihinsa. Kun hallissa pelataan, odotan kovatempoista ottelua. Voittamisen kannalta ratkaisevaa on, miten onnistumme molemmissa bokseissa. Omaa aluetta pitää puolustaa tiiviisti, hyökkäysalueella ratkaista kliinisen tehokkaasti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ykkösliigacupissa Jaron tehokkaimpia ovat olleet viisi osumaa tehnyt Edvin Crona ja kahdesti onnistuneet Severi Kähkönen sekä Albin Björkskog.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä