Näillä vinkeillä löydät edullisen lainatarjouksen helposti

Kuva:

Elämässä tulee eteen useita tilanteita, jolloin lainan ottaminen tulee ajankohtaiseksi. Se voi olla esimerkiksi asunnon ostaminen, remontin teettäminen tai vaikkapa lomamatka. Kaikkia näitä lainoja hakiessa on hyvä kuitenkin löytää mahdollisimman hyvä lainatarjous, joka ei tule olemaan liian suuri erä talouskuluissa ja jolla on reilut takaisinmaksuehdot.

Helpoin keino löytää mahdollisimman monta erilaista lainatarjousta yhdessä paikassa on käyttää netin vertailusivustoja. Syötät sivustolle vain haluamasi lainan suuruuden, haluamasi takaisinmaksuajan sekä ilmoitat yhteystietosi, jonka jälkeen vertailukoneisto tekee työn puolestasi.

Jokainen sivuston ehdottama laina näytetään hakijalle aina selkeästi. Pystyt heti löytämään jokaisen tarjouksen ehdot ja kulut sekä tekemään tällä tavoin hyvän, yhtenäisen päätöksen siitä, mikä esitetyistä tarjouksista olisi paras vaihtoehto.

Vertailu on aina kannattavaa

Tässä kohtaa voit ehkä miettiä, että eikö jokainen laina ole aina samanlainen eikä niiden välillä ole eroja? Se ei ole kuitenkaan totta. Pankkien ja rahalaitosten antamat tarjoukset annetaan aina henkilökohtaisina eivätkä ne vastaa toisiaan. Suurimmat erot niiden välillä on koroissa ja ehdoissa.

Jokainen rahoituslaitos voi lisäksi periä omia erityiskulujaan, joita ei tietenkään päällepäin nähdä, jos haluat valita lainanvälittäjän pelkästään mainostettujen korkojen perusteella. Ne kerrotaan vasta lainatarjouksessa, josta näet velan kaikki mahdolliset kulut helposti.

Korot kasvavat summien mukaan

Lainojen vertailu on tärkeää minkä tahansa lainan kanssa. Yleensä kulutusluotot ovat summiltaan pienempiä, vain muutaman tuhannen euron suuruisia. Tällöin hyvin usein niiden korotkin voivat olla suurempia kuin normaalien lainojen.

Useiden satojen tuhansien asuntolainat tai isommat lainasummat annetaan pienillä koroilla, mutta niiden takaisinmaksuaika voi olla pidempi kuin kulutusluotoissa. Yksinkertaista sääntöä sopivan koron tai maksuajan suhteen ei ole, vaan päällimmäisenä neuvona on löytää laina, joka sopii ehdoiltaan ja maksuiltaan parhaiten lainanhakijan tilanteeseen.

Lisäksi niissä tulisi olla joustavuutta erilaisia elämäntilanteita varten. Joustavuutta antaa esimerkiksi lainan ennenaikainen takaisinmaksumahdollisuus tai mahdollisesti yhden maksuerän siirtäminen kuluttomasti seuraavalle kuulle.

Näin voit taata itsellesi hyvän lainatarjouksen

Yleisesti ottaen mitä parempi taloustilanteesi on, sitä parempiehtoisen lainatarjouksen tulet saamaan. Siihen voidaan kuitenkin vaikuttaa myös muillakin keinoilla. Niitä ovat esimerkiksi seuraavat:

-

Hae lainaa palkankorotuksen jälkeen, jolloin ehdot paranevat

-

Harkitse vakuudellisen lainan hakemista

-

Pidä huolta maksukyvykkyydestäsi maksamalla vanhat velkasi aina ajoissa pois

-

Hae lainaa yhdessä jonkun toisen kanssa

-

Tarkkaile säännöllisesti tulojasi ja menojasi ja karsi turhat menot pois, joista voisi myöhemmin olla haittaa takaisinmaksukykyysi

-

Mieti yhdistelylainaa useampien lainojesi kanssa

Saatu lainatarjous ei sido sinua vielä mihinkään

Kun haet lainaa netissä, saat useita lainatarjouksia. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että joudut sitoutumaan niihin jokaiseen, vaan voit rauhassa vertailla niitä keskenään ja valita niistä itsellesi parhaimman. Vertailu on hakijalle aina kulutonta ja tarjousten analysointiin kannattaa käyttää aikaa.