Paikallisuutiset

Pietarinpuistikon rakentaminen jatkuu: Uudet kiertotiesuositukset voimaan

Pietarinpuistikon pohjoiseen suuntautuvalla ajokaistalla jatketaan kiveystöiden viimeistelyä ennen asfaltointitöiden aloittamista. Etelään menevä kaista tulee työn alle tällä viikolla. Kuva: Pentti Höri

Uusien yksisuuntaisten pyörä- ja kävelyteiden rakentaminen Pietarinpuistikolle jatkuu keskiviikosta 24. huhtikuuta alkaen.

Pohjoiseen suuntautuvalla ajokaistalla eli kanavan itäpuolella jatketaan kiveystöiden viimeistelyä ennen asfaltointitöiden aloittamista.

Valtaosa pohjoisen suuntaan kulkevasta ajokaistasta on suunniteltu päällystettäväksi touko- ja kesäkuun aikana. Puistikko avataan liikenteelle sitä mukaa kun asfaltointityöt valmistuvat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Etelään kulkevaa ajokaistaa eli kanavan länsipuolta pitkin jatketaan hulevesiputkien ja muun tekniikan rakentamista ennen kiveystöiden aloittamista. Eteläinen kaista suljetaan valtaosin samanaikaisesti.

Työtä tehdään samanaikaisesti osuudella Strengberginkatu-Raatihuoneenkatu sekä Raatihuoneenkatu-Puutarhakatu.

Myös uimahallin pysäköinnin työt aloitetaan. Kevyt liikenne pääsee uimahallille työmaan läpi erillisen, suljetun alueen kautta, mutta autot ohjataan keskuskentän takana olevalle pysäköintipaikalle.

Pietarinpuistikon-Raatihuoneenkadun risteys pidetään avoinna mahdollisimman pitkään, mutta se on suljettuna periaatteessa koko kesäkuun ajan laajempien töiden vuoksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Työmaan ympäri järjestetään lyhyempi kiertotie pohjoiseen menevän kaistan osalta Herrholminkadun-Perämiehenkadun-Strengberginkadun kautta sekä etelään menevän kaistan osalta Pietarinpuistikon-Perämiehenkadun-Herrholminkadun kautta.

Reitit eivät ole parhaita mahdollisia suuremmille liikennemäärille, Pietarsaaren tekninen palvelukeskus tiedottaa. Myös kevyen liikenteen turvallisuuden kannalta järjestely on hankala, jos kaikki tavallisesti Pietarinpuistikkoa käyttävä liikenne käyttää sitä päivittäin.

Tekninen palvelukeskus toivoo siitä syystä, että liikenteessä liikkuvat huomioivat seuraavan, suositellun reitin normaalisti Pietarinpuistikkoa läpikulkuna käyttävän liikenteen osalta.

Kaupungin etelä- ja länsiosasta Alholmaan tai Luodontielle suuntautuvaa ja sieltä palaavaa liikennettä pyydetään ajamaan Rantatietä tai reittiä Länsiväylä-Itäväylä-Pietarintie-Itäinen rengastie-Pohjanlahdentie tai Kolpintien-Pohjantien kautta ja välttämään tarpeetonta ajoa Pietarinpuistikolla rakennustöiden aikana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hankkeen edetessä järjestetään lyhyempiä lähireittejä työmaiden kiertämiseksi. Kaupunki pyytää kuitenkin, että liikennöitsijät käyttäisivät hankkeen aikana pitempiä kiertoteitä Pietarinpuistikon ohi.

Toiveena on myös, että alueella järjestettäviin tapahtumiin, esimerkiksi Jaron otteluihin, tulevat pysäköivät hieman kauemmas jollekin suuremmalle pysäköintipaikalle ja ehkä mieluummin pyöräilevät tai kävelevät tapahtumiin.

Pietarsaaren kaupungin kunnallistekninen osasto on hankkeen tilaaja ja pääurakoitsijana toimii R&R Frostdahl.

Hankkeen arvioidaan valmistuvan kokonaisuudessaan 31.10.2024 mennessä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä