Paikallisuutiset

Suositus kasvomaskin käytöstä jatkuu elokuun loppuun saakka myös Pietarsaaren seudulla

Kasvomaskeista ei kannata luopua toistaiseksi. Pohjanmaan alueella suositus niiden käytöstä jatkuu ainakin elokuun loppuun.
Kasvomaskeista ei kannata luopua toistaiseksi. Pohjanmaan alueella suositus niiden käytöstä jatkuu ainakin elokuun loppuun. Kuva: Clas-Olav Slotte

Koronatilanne on heikentynyt Pohjanmaalla viime viikkoina. Huomattavan suuri osa tartunnoista on peräisin Pohjanmaan ulkopuolelta muualta Suomesta.

Tiistaina kokoontunut Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä jatkoi kasvomaskien käytön suositusta elokuun loppuun saakka tartuntojen leviämistä ehkäisevänä toimenpiteenä.

Suositus on voimassa myös Pietarsaaren seudulla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on noussut tasaisesti Pohjanmaalla viime viikkoina. Edellisen vuorokauden aikana uusia tartuntoja on todettu kymmenen (keskiviikon 28.7. tilanne).

Tartunnoista 91 prosentissa tartuntaketju on pystytty tunnistamaan. Valtaosa viime aikojen tartunnoista on todettu 1990- ja 2000-luvulla syntyneillä.

Pohjanmaa on edelleen koronaviruksen leviämisen perustasolla. Kasvaneen ilmaantuvuuden vuoksi Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kokoontuu taas viikoittain tarkastelemaan alueen tilannetta. Alkusyksyksi ryhmä suunnittelee matalan kynnyksen mobiilinäytteenoton järjestämistä etenkin korkeakoulujen alkamisen ajankohtiin.

– Kasvomaskin käyttö ja muut turvallisuustoimet ennaltaehkäisevät tehokkaasti koronavirustartuntoja. Loppukesällä alueella järjestetään erinäisiä festivaaleja ja juhlia, joihin kokoontuu ihmisiä ja joissa tartuntojen riski kasvaa. Suojainten käyttö on perusteltua ja tärkeää, kertoo Vaasan keskussairaalan infektioylilääkäriJuha Salonen työryhmän tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Samalla ryhmä kiittää ja kehuu Pohjanmaan alueen väestöä hyvästä kasvomaskien käytöstä, mikä näkyy katukuvassa muuta Suomea parempana.

Ryhmä kannustaa alueen väestöä ottamaan koronarokotuksen sekä pitämään kiinni ajoista, jotka on annettu koronarokotteen toisen annoksen saamiseksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä