Paikallisuutiset

Toriterassit tulevat elävöittämään Pietarsaaren paraatipaikkaa – katso video tulevasta!

Pietarsaaren tori somistuu vaunumyyjille tarkoitetuilla terasseilla, joiden rakentamiseen valmistaudutaan jo mellakka-aidoilla. Suunnitteluun ovat osallistuneet kaupungininsinööri Harri Kotimäki (kuvassa takimmaisena), Visit Pietarsaaren toimitusjohtaja Matilda Engström, Cityryhmän toiminnanjohtaja Pia Forsman sekä Cityryhmän puheenjohtaja Heikki Rajala. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaren torille ollaan kesäksi rakentamassa jo pitkään puhutut terassit, jotka on tarkoitettu myyntivaunuille. Puuterassille tulee paitsi vaunun paikka, myös pieni ”baaritiski” jakkaroineen.

Lisäksi yrittäjät voivat asettaa edustalleen joitakin tuoleja ja pöytiä.

Terassit rakennetaan torin länsipuoliskolle, sekä Raatihuoneenkadun että Kauppiaankadun suuntaisesti. Myyntipaikkoja tulee tässä vaiheessa kaikkiaan neljä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kiinnostuneita myyjiä on ollut paljon. Kaikki paikat saadaan varmasti vuokrattua. Täksi vuodeksi on kaavailtu, että etuoikeus olisi näillä yrittäjillä, jotka jo ovat olleet pitkään torilla. Jatkossa sitten paikat kilpailutettaisiin vuosittain, Cityryhmän toiminnanjohtaja Pia Forsman kertoo.

Parhaillaan viimeistellään ohjeistuksia siitä, miltä myyntivaunujen tulee näyttää ja miten paikat esimerkiksi valaistaan. Myyjät vastaavat tonttiensa hoidosta.

Säännöillä tavoitellaan yhtenäistä ja siistiä tyyliä.

Pietarsaaren kaupunki toimii terassien rakennuttajana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Alerte on kilpailutettu tekemään työt. Osa materiaaleista on jo valmiina. Puolet terasseista kustantaa UPM, ja vastaavanlaiset ostetaan toiselle puolelle, kaupungininsinööri Harri Kotimäki kertoo.

Keskustan yrittäjien Cityryhmä toimii myyntipaikkojen vuokraajana. Vaunuista voi periaatteessa myydä mitä vain, mutta vettä ja viemäröintiä niihin ei tule.

Ainakin yksi terassi saa jo tässä vaiheessa varmuudella vuokralaisen.

– Visit Pietarsaarelle tulee infopiste yhdelle terasseista. Tänä vuonna se toteutetaan kasvihuonemuodossa. Sen sponsoroi Kivikangas Oy. Kasvihuone tullaan myymään eniten tarjoavalle syyskuussa, Visit Pietarsaaren toimitusjohtaja Matilda Engström sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Infopisteessä esitellään Pietarsaaren tarjontaa kaupunkiin tuleville matkailijoille, mutta sieltä jaetaan tekemisen vinkkejä myös omille asukkaille.

– Tarkoitus on saada matkailuneuvontamme näkyvälle paikalle. Raatihuoneen sisälle löytäminen on vähän haastavaa. Haluamme tavoittaa myös ne, jotka eivät vielä tiedä hakevansa infoa siitä, mitä Pietarsaaressa voi tehdä, Engström kertoo.

Jos saamme elämää torille, saamme myös perheet viihtymään siellä.

Cityryhmän puheenjohtajan Heikki Rajalan mukaan tärkeintä on luoda torille elämän edellytyksiä.

– On vähän ankeaa ajella kesällä torin läpi, kun kaupungin paraatipaikka on tyhjänä.

Perinteiset torimyyjät jatkavat vanhaan tapaan Raatihuoneen puoleisella torinpuoliskolla.

– Uskon, että heitäkin voi nyt tulla lisää, kun tori elävöityy ja paikka muuttuu kiehtovammaksi, Rajala sanoo.

Vaunumyyntipaikat ovat ympärivuotisia. Visit Pietarsaari kuitenkin operoi torilta käsin vain kesäkauden.

– Tarkoitus on saada torista viihtyisä. Visit tulee varmaan järjestämään pieniä tapahtumia ja leikkiä lapsille. Voimme lyhyelläkin varoitusajalla järjestää jääkarhubingoa tai keppihevosten esterataa. Jos saamme elämää torille, saamme myös perheet viihtymään siellä, Matilda Engström uskoo.

Oheisella Youtube-videolla esitellään hahmotelmaa siitä, miltä Pietarsaaren torin uudet terassit ja myyntivaunut tulevat näyttämään. Video: Jyrki Karjalainen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä