Paikallisuutiset

Koronatartunnat kasvussa Pietarsaaren seudulla: viime päivinä useita tapauksia, noin 30 henkilöä karanteenissa

Pietarsaaren seudulla on todettu lisää koronatartuntoja.
Pietarsaaren seudulla on todettu lisää koronatartuntoja. Kuva: Arkistokuva/Pirkko Högkulla

Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston alueella on ilmennyt viime päivinä useita positiivisia koronatapauksia, kertoo sote-virasto maanantai-iltapäivän tiedotteessaan.

Osassa tapauksista on kyse muualla asuvista henkilöistä, jotka ovat vierailleet alueella, esimerkiksi opiskelijoista. Suurin osa tartunnoista on peräisin tunnetuista kotimaisista tartuntaketjuista ja jotkut ovat peräisin ulkomailta.

Parhaillaan alueen eri kunnissa on karanteenissa noin 30 henkilöä, ja on mahdollista, että heidän keskuudessaan todetaan lisää positiivisia tapauksia lähiviikkojen aikana, sote-virastosta tiedotetaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

"Yksittäisiin tapauksiin ei ole arvioitu liittyvän riskiä taudin leviämiseen yhteiskunnassa. Altistuneiden ja karanteeniin asetettujen kokonaismäärä on kuitenkin nyt niin suuri, että on syytä muistuttaa voimassa olevista suosituksista: pidä turvaväli, noudata hyvää käsihygieniaa ja käytä suusuojainta, jos olet yli 15-vuotias eikä sinulla ole mahdollisuutta turvavälin pitämiseen. Lisäksi suosittelemme tartunnalle altistumisesta ilmoittavan Koronavilkku-sovelluksen lataamista puhelimeen", virastosta ohjeistetaan.

Lisäksi muistutetaan, että negatiivinen koronavirustestin tulos ei korvaa 14 päivän omaehtoista karanteenia riskialueelle matkustamisen jälkeen. Tartunnalle altistuneen karanteeniaikaa ei myöskään voida lyhentää, vaikka testitulos olisi negatiivinen.

Aiemmin maanantainaVaasan keskussairaala tiedotti seitsemästä uudesta tartunnasta sairaanhoitopiirin alueella. Nämä oli todettu viikonvaihteen aikana.

Myös Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymäSoite kertoi maanantaina kolmesta uudesta tartunnasta, jotka ovat edeltäneeltä viikonlopulta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren sote-viraston alueeseen kuuluvat Pietarsaari, Luoto, Pedersöre ja Uusikaarlepyy. Sosiaali- ja terveysvirasto tiedottaa niistä oman alueensa tapauksista, joihin liittyy riski taudin leviämiseen yhteiskunnassa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä