Paikallisuutiset

Kesätyötä löytyy monesta yrityksestä, myös Pietarsaaressa

Nuoret kutsutaan tapaamaan eri kesätöiden tarjoajia. Samalla voi täyttää hakemuksen.

Tavoitteena on, että illan aikana nuoret voivat tutustua kenties tuleviin työnantajiinsa. Ylhäällä Ida Westerlund (Etsivä), Sari Backlund (Etsivä) ja Niko Mattila (KPO). Alhaalla Wiivi Nortunen nuorisovaltuustosta, Rita Forsbacka (kapunki) Tiina HöyläMännistö (kaupunki) ja Leif Lindberg (KPO).
Tavoitteena on, että illan aikana nuoret voivat tutustua kenties tuleviin työnantajiinsa. Ylhäällä Ida Westerlund (Etsivä), Sari Backlund (Etsivä) ja Niko Mattila (KPO). Alhaalla Wiivi Nortunen nuorisovaltuustosta, Rita Forsbacka (kapunki) Tiina HöyläMännistö (kaupunki) ja Leif Lindberg (KPO). Kuva: Kimmo Rudnäs

Keskiviikkona 13. helmikuuta kello 18-20 järjestetään Tupakkamaksiinissa alle 18-vuotiaille suunnattu kesätyöinfo-ilta, jossa on läsnä paikallisia yrityksiä kertomassa heidän tarjoamistaan kesätyömahdollisuuksista. Paikalla ovat mm. Etsivä nuorisotyöntekijät, Pietarsaaren kaupunki, Prisma, TE-toimisto, Snellman ja seurakuntayhtymä. Paikalle ovat tervetulleita myös muut alueen yritykset, joilla olisi tarvetta kesätyöläisille.

– Neljättä kertaa järjestettävä Nuorisotoimiston ja Nuorisovaltuuston järjestämä tilaisuus on tarkoitettu nimenomaan niille, joilla ei vielä ole ammattia, kertooTiina Höylä-Männistö Nuorisotoimistosta.

Illan aikana nuoria avustetaan täyttämään kesätyöhakemuksia ja myös lähettämään niitä työnantajille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lainaamme kouluilta Ipadejä ja näin pystymme useammalla koneella hakemaan lomakkeita suoraan netin kautta, Höylä-Männistö jatkaa.

Prismassa on käytössä Tutustu työelämään-ohjelma, jonka puitteissa jopa 14-vuotias pääsee kahdeksi viikoksi kesätöihin joko Prismoihin, ABC:lle tai joissain tapauksissa myös Sale-myymälöihin. Varsinaiset kesätyöntekijät palkataan erikseen.

– Kahden viikon jakso pitää sisällään 10 työpäivää kello 08-18, enintään kuusi tuntia päivässä. Tästä jaksosta nuori saa 365 euroa korvausta. Tähän ei voi hakea, mikäli opiskelee ammattiin. Tarkoitus on, että nuoret pääsevät kokeilemaan työelämää, kertoo KPO:n henkilöstöjohtajaLeif Lindberg.

– Työ on lähinnä tavaroiden hyllyttämistä eri osastoilla. Mukana on alussa aina myös ohjaaja, ettei työtä tarvitse tehdä yksin. Niinkin reippaita tapauksia on ollut, että kahden viikon jakson jälkeen kysytään, että voitko jatkaa loppukesän kesätyöntekijänä. Siinä tapauksessa pitää toki olla se 16 vuoden ikä, jatkaa Pietarsaaren Prisman päivittäistavaran myymäläpäällikköNiko Mattila.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kahden viikon kesätyöjaksot voidaan myös rytmittää nuorelle sopivaksi.

– Voi olla, että kesällä on nuorella tiedossa rippileiri tai matka. Otamme kahden viikon jaksoille työtekijöitä koko kesäksi, joten on mahdollista sopia, milloin sen jakso tekee, Mattila jatkaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä