Jeppis Hockeylle kaksi komeaa vierasvoittoa

Tappiosarake näyttää neljän ottelun jälkeen yhä pyöreää nollaa.

He-Ki – Jeppis.......5-9(0-1, 2-5, 3-3)

MIF – Jeppis.........4-8(2-1, 0-4, 2-3)

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jeppiksen kauden ensimmäinen vierasottelu poiki täyden potin Kauhavalta kun Hela-Kiekko koki Jeppiksen hurjan vauhdin toisessa erässä. Avaus- ja päätöserät olivat numerollisesti tasaisia, joskin Jeppis olisi voinut hyvän hallintansa ansiosta tehdä puolenkymmentä maalia lisää.

Ensimmäinen erä oli hienokseltaan vieraiden hallintaa, mutta kotijoukkue pani hanttiin sen kuin ehti ja onnistui hätyyttelemään Jeppiksen maaliakin muutaman kerran, mutta onnistumatta. Jeppikselläkin oli omat tekopaikkansa, mutta onnistui maalinteossa vain kerran kun Oskari Hakomäki viimeisteli erän ainoan osuman 38 sekuntia ennen taukoa.

Toinen erä olikin sitten aivan toisenlainen. Kotijoukkue ei pysynyt vieraiden vauhdissa ja sortui jäähyilyyn Matti Sipposen alussa tekemän tasoitusmaalin jälkeen. Vajaassa neljässä minuutissa Jeppis viimeisteli neljä maalia joista Jukka Ollin ja Toni Mäkisen maalit olivat ylivoimamaaleja. Heitä säestivät hyvin Sebastian Rajala ja Oskari Hakomäki. Jeppiksen seitsemäs maali syntyi viisi minuuttia ennen taukoa kun Jani Salmi syötti Jonas Riskan maalintekoon.

Mikko Kojolan hetkeä myöhemmin viimeistelemä kavennusmaali ei He-Kiä auttanut, vaan ottelu oli käytännössä ratkennut kun Jeppis johti neljällä maalilla.

Päätöserää oli pelattu kolme ja puoli minuuttia kun He-Kille tarjottiin etsikkoaikaa Atte Pellonpään kavennusmaalin myötä, mutta ilo jäi lyhyeksi, sillä Matti Toskala ja Iiro Pakka kaunistelivat vieraiden maalimäärää. Erän puolen välin jälkeen Kojola viimeisteli isäntien neljännen maalin, mutta hetkeä myöhemmin Jarkko Anttila niittasi jälleen, tällä kertaa Joonas Pääjärven esityöstä.

Ottelun loppulukemat syntyivät minuutti ennen päätöstä Deniss Martjusovsin tekemällä He-Ki:n viidennellä maalilla. Jeppiksen ylivoimasta kertoo sekin että maalivahtien torjunnat olivat He-Ki 65 ja Jeppis 25.

Jeppis johtaa sarjaa puhtaalla pelillä kolmen kierroksen jälkeen. Pisteitä on koossa 9 ja maaliero on 23-9. Hela-Kiekko on sarjajumbona 0 pisteellä.

Perjantain Kauhavalla saavutetun voiton jälkeen Jeppis vieraili sunnuntaina Maalahdessa mittaamassa Malax IF:n kykyjä. Viime kaudella sarjan kärkipäässä ollut MIF joutui loppujen lopuksi toteamaan Jeppis Hockeyn paremmuuden, kun vieraat ratkaisivat pisteiden kohtalon toisessa erässä.

Avauserä meni kotijoukkueelle, sillä se onnistui tasaisessa pelissä tekemään kaksi maalia Jeppiksen yhtä vastaan, Tosin Jeppis siirtyi siirretyn rangaistuksen aikana 0-1 johtoon jo ajassa 1.29. Maalin teki Iiro Pakka Joni Laukkosen syötöstä. Kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin MIF tasoitti ylivoimalla Jesse Väkelän osumalla.

Erän puoleen väliin saakka mentiin päästä päähän ja molemmilla riitti tilanteita, mutta vain MIF onnistui vielä kerran maalinteossa Jonas Virosen ylivoimamaalilla.

Jeppis ei kauaa aikaillut lähdettäessä toiseen erään. Ajassa 21.42 Oskari Hakomäki tasoitti Toni Mäkisen esityöstä. Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin Jeppis siirtyi johtoon ja tällä kertaa ylivoimamaalin viimeisteli Alexander Baryshev. 45 sekuntia myöhemmin syntyi vieraiden neljäs maali kun Sebastian Rajala onnistui.

Kotijoukkueelle Jeppiksen vauhdin nostaminen oli myrkkyä, eikä se saanut luotua kunnon tekopaikkoja ja jäi toisessa erässä maaleitta.

Jeppis ehti tehdä toisessa erässä vielä yhden maalin Joni Laukkosen toimesta ja vieraat johtivat ratkaisevasti kolmella maalilla toiselle tauolle mentäessä.

Heti päätöserän alussa MIF kavensi Simon Nässlinin ja Anton Ivarsin maaleilla ja tuli jo maalin päähän, mutta siihen kotijoukkueen maalihanat tyrehtyivätkin. Jeppis sen sijaan viimeisteli vielä kolme maalia kun asialla olivat ensin Pakka ja Jarkko Anttila ja heti erän puolen välin jälkeen vielä Hakomäki. Hakomäen maalin esityön teki Matti Toskala ja se merkittiin vielä ylivoimamaaliksi.

Näin Jeppis Hockey otti neljännen perättäisen voittonsa ja jatkaa vakuuttavasti sarjajohdossa.