MAINOS

Hyödynnä 3 vinkkiä, joilla voit säästää pankkipalveluissa

MAINOS -

Pieneltä näyttävä korko ei aina takaa edullista luottoa. Kulutusluottojen ja luottokorttien kuukausimaksut voivat lopulta tuoda yllättäviä menoeriä.  Lue kotimaisen vertailualusta Sortterin yksinkertaiset vinkit, joilla voit säästää jopa satoja euroja.

Kotimainen pankkipalvelujen ja rahoitusalan vertailualustan Sortter vinkkaa 3 yksinkertaista vinkkiä, joiden avulla kuluttajat voivat säästää selvää rahaa ja hallita omaa talouttaan paremmin.

1. Velkojen yhdistäminen voi tuoda selvää säästöä

Kulutusluottojen, luottokorttivelkojen sekä osamaksusopimusten yhdistäminen on usein hyvä keino säästää rahaa. Velkojen yhdistämistä kutsutaan yhdistelylainaksi.

Yhdistämällä lainat kokonaiskorko voi olla pienempi kuin mitä se olisi yksittäisissä maksusopimuksissa yhteenlaskettuna.

– Lainojen yhdistämisessä jo olemassa olevalle velalle tarjotaan uusi luotto, jolla aiemmat velat maksetaan pois. Näin voimaan jää vain yksi laina eikä velkoja tarvitse lyhentää moneen eri paikkaan, kertoo Sortterin sisältövastaava Mariia Kukkakorpi.

Sortterin asiakkaat säästävät keskimäärin 277 euroa kuukaudessa yhdistämällä velat. Yhdistämällä monta lainaa yhdeksi lainaksi vältyt useilta laskutuslisiltä ja tilinhoitomaksuilta, jolloin lainan muutkin kulut usein pienenevät.

– Jos lainoja on monta, on suositeltavaa laskea yhteen niiden korkoja, laskutuslisiä ja tilinhoitomaksuja. Näin voit verrata olisiko kaikkien luottojen yhdistäminen sittenkin taloudellisesti järkevämpää kuin maksaa yksittäisiä luottojen kuukausieriä, Kukkakorpi sanoo.

Yhdistelylainoihin tarjotaan myös usein pitkiä maksuaikoja, ja maksusuunnitelmissa on yleensä joustavuutta.

2. Kilpailuttaminen kannattaa aina – myös lainoissa

Aivan kuten vakuutuksia tai sähkösopimuksia, myös lainoja kannattaa kilpailuttaa. Kustannusten määrä vaihtelee sen mukaan, minkä lainatuotteen ja pankin valitset.

Luottopäätös- ja hinnoittelumalleissakin on vaihtelevuutta muun muassa ajankohdan tai henkilön elämäntilanteen mukaan. Sen vuoksi lainat kannattaakin kilpailuttaa aina ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Vuonna 2021 Sortterin asiakkaiden on laskelmoitu säästävän tyypillisesti noin 1 038 euroa vuositasolla lainakustannuksissaan. Laskelma perustuu kalleimman ja edullisimman lainatarjouksen vertailuun keskenään, kun vertailtu lainasumma on 8 000–10 000 euroa. Erot edullisimman ja kalleimman lainan välillä ovat siis huomattavia.

Kilpailutus on kuluttajalle pieni vaiva, mutta voi tuoda rahanarvoiset säästöt.  Nopeimmillaan kilpailutuksen ja tarjouksen voi saada Sortterin verkkopalvelusta muutamissa minuuteissa.  

Myös pienet lainat kannattaa kilpailuttaa, sillä niistäkin voi koitua yllättävän suuria lisäkustannuksia. Hyvin pienissä lainoissa muut kustannukset saattavat jopa ylittää itse lainasumman, minkä vuoksi tarkkana on hyvä olla.

3. Vertaile luottotuotteita aina todellisen vuosikoron mukaan

Pieni korko ei aina tarkoita halpaa luottotuotetta. Matala korko saa lainan tai luottokortin monesti näyttämään todellista halvemmalta. Kustannuksiin sisältyy kuitenkin korkoprosentin lisäksi muitakin maksuja.

– Kustannusten erot saattavat näyttää pieniltä, mutta vuositasolla ne voivat tarkoittaa jopa satojen eurojen lisäkustannuksia, Kukkakorpi selittää.

Todellinen vuosikorko on luottoja vertailtaessa yksi tärkeimmistä kriteereistä, joilla luottokorttien tai lainojen edullisuutta voi mitata. Todellinen vuosikorko kertoo lainan todelliset kustannukset, sillä se sisältää kaikki lainan kulut, kuten nimelliskoron, avausmaksut, käsittelymaksut, laskutuspalkkiot ja -lisät, tilinhoitomaksut sekä kuukausimaksut.

– Sortter vertailee lainat aina todellisen vuosikoron mukaan ja listaa kaikki kustannukset selkeästi. Täten kuluttaja voi varmistua siitä, että edulliselta vaikuttava laina todella on tarjotuista vaihtoehdoista edullisin, Kukkakorpi sanoo.

Todellista vuosikorkoa käytettäessä luottotuotteita voi siis luotettavasti vertailla paitsi lainatarjouksissa, myös luottokorttien kuluissa ja osamaksusopimuksia pohtiessa. Se on selkein tapa nähdä, kuinka paljon luotto kuluttajalle todellisuudessa maksaa.

Vertaa, yhdistä, kilpailuta – ja säästä

Kilpailuttamalla luottotuotteet, yhdistämällä velat sekä vertailemalla luottokustannuksia todellisen vuosikoron avulla kuluttajan on mahdollista säästää selvää rahaa.

– Säästäminen ja omasta taloudesta huolehtiminen ovat tärkeä osa monen ihmisen arkea. Näillä kolmella vinkillä voit saada vuositasolla hyvinkin suuria säästöjä, Kukkakorpi tiivistää.

Voit myös käyttää kilpailuttamiseen kotimaisen Sortterin ilmaista vertailupalvelua. Täyttämällä yhden lainahakemuksen, voit saada kymmeniä lainatarjouksia, joista valita.

Tutustu Sortteriin ja täytä lainahakemus nyt