MAINOS

Abilita valitsi nuoren toimitusjohtajan, jonka juuret ovat Pietarsaaressa

MAINOS - 

Andreas Liljedahl siirtyy järjestelmätoimittaja Abilitan toimitusjohtajaksi. Hänen edeltäjänsä Tommy Sjöholm, joka oli myös perustamassa yritystä Pietarsaaressa vuonna 1984, jatkaa aktiivisessa roolissa hallituksessa.  

Andreas Liljedahl oli vielä vuosi sitten Maarianhaminassa asuva teknologiasta kiinnostunut henkilöstöpäällikkö ja tuleva isä, joka kaipasi takaisin synnyinseuduilleen Pietarsaareen. Kun Andreas näki, että Abilita etsi uutta toimitusjohtajaa, hän alkoi tutkia yritystä ja tykästyi sekä yrityksen vakauteen että kasvupotentiaaliin.  

- Abilita on pienoinen mysteeri ICT-alalla, mutta ymmärsin, että se on itse asiassa yksi alueen suurimmista ICT-yrityksistä, jolla on asiakkaita koko maassa julkisella sektorilla. Abilita on kokenut pelaaja ja kilpailukykyinen haastaja, se herätti kiinnostukseni, Andreas Liljedahl sanoo.  

Suurimpana haasteena on rekrytointi  

Tänä päivänä Abilita on suuri työnantaja 56 työntekijällä, ja tarve selkeille henkilöstörakenteille kasvaa yrityksen mukana. Andreas hallitsee tämän osa-alueen neljän mielenkiintoisen Maarianhaminassa vietetyn vuoden jälkeen, jolloin hän oli Viking Line Groupin henkilöstöpäällikkönä vastaten yli 500 onshore-työntekijän henkilöstöhallinnosta. Hän huomauttaa, että siellä, saaristossa saattoi olla joskus melko myrskyisää.  

- Minulla on kokemusta organisaatiomuutoksista ja yhteistoimintaneuvotteluista, mutta arvostan sitä, että saan Abilitassa työskennellä vähemmän niiden tehtävien parissa. Suurin haasteemme on linkittää oikeat taidot yritykseen jatkaaksemme kasvua, juuri nyt haemme sekä järjestelmäsuunnittelijaa että projektipäällikköä.  

Haluaa tehdä Abilitan tunnetummaksi Pohjanmaan ulkopuolella  

Andreas Liljedahl on 33-vuotias ja kasvanut Pietarsaaressa.  

– Olen aina halunnut ottaa vastuuta, se tuntuu minusta luonnolliselta. Olen varmaan ikäisekseni vanha. Mutta mielestäni nuorena toimitusjohtajana olemisesta voi olla myös hyötyä, sillä olen samassa elämäntilanteessa kuin nyt rekrytoitavat ihmiset ja ymmärrän heidän tarpeensa.  

Abilitan toimitusjohtajana Andreas haluaa edelleen jalostaa Abilitan vahvuuksia ja tehdä yrityksen tunnetuksi entistä paremmin Pohjanmaan ulkopuolella. Kaksikielisyys antaa Abilitalle kilpailuedun, mutta asiakkaat arvostavat myös Abilitan henkilökohtaista palvelua ja asiantuntemusta julkishallinnossa. On olemassa vankka perusta, jolle rakentaa, periaatteessa kuinka korkealle vain.

  Lisätietoja: Andreas Liljedahl, +358 40 652 3137, andreas.liljedahl@abilita.fi

 

Abilita on kuntien ohjelmistoasiantuntija, jolla on vankka kokemus julkisen sektorin järjestelmistä. Abilita on yli 35 vuoden ajan toimittanut nykyaikaisia ICT-ratkaisuja Suomen kunnille. Abilita kasvaa nopeasti ja on tällä hetkellä Kokkola-Pietarsaari alueen suurin ICT-yritys 56 työntekijällään ja 5,9 miljoonan liikevaihdolla (vuonna 2020). Abilitan toimipisteet sijaitsevat Pietarsaaressa, Mustasaaressa ja Tampereella.  

www.abilita.fi