MAINOS

Millainen on paras robottipölynimuri?

MAINOS -

Koti kannattaa siivota vähintään kerran viikossa, jotta pinnat tulee puhdistettua kerääntyneestä pölystä ja muusta liasta jota ajan kuluessa syntyy. Jos sinulla on kotona lemmikkieläin, niin lattiat on puhdistettava useammin, jotta eläimen karvat tulee poistettua. Lattioiden puhdistaminen voi olla melko ärsyttävää ja aikaa vievää, mutta robottipölynimurilla sen voi muuttaa mukavammaksi. Robottipölynimuri puhdistaa lattiapinnat puolestasi juuri silloin kun itse haluat. Kuinka sitten valita kotiin kestävä ja laadukas pölynimuri?  

Markkinoilla on hyvin erihintaisia pölynimureita ja jotta löydät pölynimurin parhaalla hinta-laatusuhteella, on ensiksi harkittava millaisia on tarvittavat toiminnot joita laitteessa tulee olla. Lopullinen robottipölynimurin hinta riippuu ennen kaikkea siitä, kuinka tehokas ja multitoiminnallinen laite kyseessä on. Usein ei tarvita markkinoiden kalleinta laitetta, sillä monet tominnot eivät ole tarpeellisia. 

Valitse pölynimuri, joka vastaa tarpeitasi

Ennen uutta robottipölynimurin hankintaa mieti seuraavaa:

●      Kuinka suuri taloutesi on?

●      Kuinka paljon huoneissa on huonekaluja ja sijaitsevatko ne koko pinnaltaan lattiaa vasten vai pääseekö robottipölynimuri mahdollisesti niiden alle?

●      Kuinka paljon taloudessa on erilaisia tasapintoja?

●      Millainen lattian pinta huoneissa on?  

Jos kotonasi on paljon matoilla verhoiltua lattiapintaa, on valittava keskimääräistä tehokkaampi laite puhdistaakseen kunnolla kaikki matot. Samoin tehokkaampia laitteita kannattaa suosia jos kotona on lemmikkejä, joiden karvoista lattiat on puhdistettava. Matalatehoiset laitteet voivat joutua ongelmiin niin mattojen kuin eläinten karvojen kanssa ja tukkeutua liian nopeasti. Keraamisten lattialaattojen, parketin tai muun sileän lattiapäällysteen puhdistamisen apuna on moppitoiminto, joka poistaa myös kevyemmät tahrat mutta ei korvaa täysin lattiapesua, joka kannattaa aika ajoin itse tehdä märällä liinalla tai mopilla. 

Jonkin verran kalliimmissa laitteissa on olemassa myös WiFi-moduuli, joka mahdollistaa robottipölynimurin käynnistyksen omasta älylaitteesta jos et sillä hetkellä ole kotona. Samoin tällä toiminnolla voi asettaa tarkan ajan, jolloin pölynimuri aloittaa työn. Tämä malli tekee elämästäsi helpomman ja siksi pölynimurit näillä toiminnoilla ovat kalliimpia. Ennen uuden laitteen hankkimista mieti huolella, tarvitsetko WiFi-moduulia vai et. 

Ylläolevan lisäksi on vielä monia erilaisia indikaattoreita, joita ottaa huomioon laitetta valitessa. Suuremmassa asuinpinta-alassa kannattaa ehdottomasti katsoa kuinka kestävä laitteen akku on. Hyvä akku voi kestää 3-4 tunnin täyteenlatauksen jälkeen noin 1,5-3 tuntia imurointia. Laite ei tarvitse kovin pitkäkestoista akkua pienemmässä asuintilassa, sillä robottipölynimuri ehtii puhdistamaan tilan akun kestolla. 

Viimeisenä katso myös laitteen melutasoa. Melutaso ei ole tärkeää, jos et ole laitteen käytön aikana kotona tai se ei häiritse sinua. Silti kannattaa pitää mielessä, että mitä tehokkaampi laite kyseessä, sitä suurempi melu siitä voi syntyä. 

Paras robottipölynimuri on sellainen, joka vastaa tarpeitasi. Harkitse ennen uuden ostamista millaiset toiminnot ovat sinulle tärkeitä ja panosta laadukkaaseen robottipölynimuriin.