Paikallisuutiset

Uutisten viikko: Tee itse suklaabanaaneja nuotiolla partiolaisten opein

Retkeilyn suosio on kasvanut. Mikäli makkara eväänä alkaa jo kyllästyttää, voi nuotiolla valmistaa myös helpon herkun banaanista ja suklaasta.

Liina-Maija Lassila sekäMaisa ja Alisa Pulkkinen ovat oppineet partiossa valmistamaan erilaisia ruokia ja jälkiruokia. Syksyllä he yöpyivät puolijoukkueteltassa jakaen kipinämikkovuorot ja pitäen teltassa lämpöä yllä kaminassa koko yön.

– Yöllä oli jopa kuuma, kertovat Hopeapeurat.

Samalla retkellä tytöt tekivät myös popcorneja nuotiolla yhdistämällä kaksi metallista siivilää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tällä retkellä Räyringinjärven rannalla sijaitsevalle uudelle kodalle tytöt koettivat selvittää, kauanko suklaabanaania kannattaa pitää nuotiossa.

– Ihan kuus kautta viis, arvioi Liina-Maija tulosta, kun suklaa suli kunnolla banaanin sisälle. ¨

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Tarvitset

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

✔ Banaaneja riittävä määrä syöjiä kohden

✔ Suklaalevy

Pakkaa mukaan myös

✔ Lusikka

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

✔ Roskapussi ja talouspaperia

Yhteen banaaniin mahtuu sopivasti neljä suklaapalasta. Foliota tarvitaan sanomalehden kokoinen pala banaania kohden.
Yhteen banaaniin mahtuu sopivasti neljä suklaapalasta. Foliota tarvitaan sanomalehden kokoinen pala banaania kohden. Kuva: Sanni Aho

Tee näin

1. Avaa banaanista yksi viipale kuoresta (banaanin käyrältä puolelta), mutta koeta pitää kuori banaanissa kiinni.

Puukkoa voi käyttää apuna aluksi, jotta banaanin kuoren saa avattua käyrältä puolelta.
Puukkoa voi käyttää apuna aluksi, jotta banaanin kuoren saa avattua käyrältä puolelta. Kuva: Sanni Aho

2. Halutessasi voit kovertaa banaania hiukan tai tehdä banaaniin viillon, jolloin suklaa mahtuu banaaniin paremmin. Työnnä neljä suklaapalaa banaanin sisään ja asettele avattu kuori kanneksi.

Banaaniin voi tehdä loven tai hedelmää voi kovertaa, jotta suklaat mahtuvat sisään paremmin.
Banaaniin voi tehdä loven tai hedelmää voi kovertaa, jotta suklaat mahtuvat sisään paremmin. Kuva: Sanni Aho

3. Kääri banaani alumiinifolioon.

4. Asettele banaani kypsymään ritilälle nuotion päälle. Mikäli ritilää ei ole, odota kunnon hiillosta ja laita banaani hiillokseen.

Liina-Maijalla on kädessään banaani, joka on saanut suklaat sisuksiinsa.
Liina-Maijalla on kädessään banaani, joka on saanut suklaat sisuksiinsa. Kuva: Sanni Aho

5. Valmistusaika vaihtelee! Banaanit ovat valmiita, kun suklaa on sulanut. Neljän-viiden minuutin kohdalla kannattaa kurkata folion sisälle.

6. Banaani on valmiina polttavan kuumaa, mutta jäähtyykin talvisäässä nopeasti. Lusikoi herkku suoraan kuoresta.

Folioon käärityt banaanit voi laittaa myös hiillokseen.
Folioon käärityt banaanit voi laittaa myös hiillokseen. Kuva: Sanni Aho

7. Muista kierrättää jätteet! Banaaninkuoret biojätteeseen ja folio metallinkierrätykseen.

Sanni Aho

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä