MAINOS

Nyrkkeilysäkillä tehokasta treeniä

MAINOS

Onko nyrkkeily vain miesten laji? Tämä on täyttä tarua! Nyrkkeily on monista uskomuksista poiketen loistava laji, joka sopii niin lapsille, nuorille, naisille kuin niille, jotka eivät ole harrastaneet nyrkkeilyä koskaan aikaisemmin. Nyrkkeilysäkin kanssa treenaaminen auttaa harjoittamaan lihasten lisäksi kestävyyttä, nopeutta ja koordinaatiota.

Nyrkkeilysäkki on siinä mielessä kätevä apulainen, että voit harjoitella helposti nyrkkeilytreeniä myös kotona yksin. Et tarvitse harjoitteluun nyrkkeilysäkin lisäksi muuta kuin mukavat treenivaatteet ja nyrkkeilyhanskat, ja treeni voi alkaa samalta istumalta. Nyrk­kei­ly on loistavaa treeniä koko kropalle, jossa varsinkin käsien, selän ja hartioiden lihakset saavat kunnon kyytiä kalorien palaessa alta aikayksikön.

Katso täältä meidän nyrkkeilysäkkivalikoima: https://gorillasports.fi/132-nyrkkeilysakki

Tehokasta treeniä nyrkkeilysäkin avulla

Nyrkkeilysäkin kanssa treenaaminen vie ajatukset pois arjen kiireistä. Monet liikkujat, jotka eivät tykkää harjoitella toisen ihmisen kanssa, pitävät usein omassa rauhassa harjoittelusta nyrkkeilysäkin kanssa. Paineita toisen päihittämisestä ei ole ollenkaan. Harjoittelun monipuolistamiseksi on kuitenkin kätevää, että pyrit kuvittelemaan nyrkkeilysäkin vastustajaksi ja treenaat samalla jalkojen lihaksia ja reaktiokykyä väistämällä kuvitellun vastustajan iskuja.

Koko keho kannattaa ottaa mukaan nyrkkeilyyn heti alusta lähtien. Käsien voima lähtee aina jaloista, joten niitä on treenattava aivan samalla tapaa kuin ylävartaloa. Kokeile yhdistää treeniin tiukkoja ja napakoita iskuja pitempien ja voimakkaiden iskujen kanssa. Paukuta säkkiä ylhäältä alas ja alhaalta ylös sekä sivulta toiselle. Tuletkin huomaamaan, kuinka hiki on pinnassa jo muutamassa minuutissa!

Näin valitset hyvän nyrkkeilysäkin

Jos et ole nyrkkeilyt koskaan aikaisemmin tai edellisestä kerrasta on jo runsaasti aikaa, nyrkkeilysäkiksi kannattaa valita noin 20 kg painava nyrkkeilysäk­ki. Jos mukana treenaamassa on nuorempia, on mahdollista hankkia myös 20 kiloa kevyempi säkki. Harjoittelun myötä sekä iskuvoiman kasvaessa nyrkkeilysäkki on hyvä vaihtaa noin 30–40 kg painavaan nyrkkeilysäkkiin, sillä liian kevyt säkki saa sen vain heilahtelemaan holtittomasti puolelta toiselle, mikä puolestaan syö tehoa myös omasta treenistä.

Kenties kaikkein yleisin nyrkkeilysäkki lienee kat­toon kiinnitettävä nyrkkeilysäkki, johon olet varmasti törmännyt myös monilla kuntosaleilla. Kattoon kiinnitettävä nyrkkeilysäkki on treenin kannalta paras vaihtoehto, sillä se tuo harjoitteluun monipuolisuutta sekä antaa samalla re­a­lis­tisem­man tunteen "vastustajasta".

Aina kattoon kiinnitettävä nyrkkeilysäkki ei ole mahdollinen ja tästä syystä markkinoilta löytyy runsaasti myös vapaas­ti seisovia nyrkkeilysäkkejä. Näiden nyrkkeilysäkkien siirtäminen, säilyttäminen ja asentaminen on mutkatonta, jonka ansiosta ne sopivat lähes mihin tahansa tilaan. Ennen nyrkkeilysäkin sijoittamista on kuitenkin tärkeää, että varmistat, että sinulla on riittävästi tilaa treenata sen ympärillä. Kaikki turhat esineet kannattaa siis siirtää lähietäisyydeltä pois, jotta odottamattomia vahinkoja ei treenin aikana tapahdu.

Seisovat nyrkkeilysäkit ovat usein myös kattoon ripustettavia nyrkkeilysäkkejä painavampia, minkä ansiosta ne sopivat loistavasti myös alavartalon treenaamiseen ja potkuharjoituksiin. Pienillä nyrkkeilysäkeillä (päärynäpalloila) voidaan puolestaan treenata no­peut­ta ja ketteryyttä. Nyrkkeilysäkin hankinta ei myöskään syö kukkaroon kovin suurta lommoa, sillä laadukkaita nyrkkeilysäkkejä on saatavilla kevyesti alle 100 euron.