Paikallisuutiset

Varaosaliike jälleen auki Auto Pro Centerinä: ”Pietarsaari tarvitsee tällaisen kaupan”

Auto Pro Centerin uudet yrittäjät Kim Sundkvist (vas.), Stefan Esselström ja Hanna Esselström sekä työntekijät Andreas Lönnqvist ja Johan Mehtonen. Kuva: Pentti Höri

Toukokuussa konkurssiin mennyt Auto Center on avannut uudelleen ovensa Pietarsaaren Asematiellä. Yrittäjät Kim Sundkvist sekä Hanna ja Stefan Esselström ostivat konkurssipesän. Autovaraosaliike avasi viime viikon maanantaina ovensa nimellä Auto Pro Center.

Yrittäjien mukaan nimi kuvaa paitsi ammattimaisuutta, myös asiakkaiden tapaa laskea prosentteja hinnoista.

Kim Sundkvistille ala on jo vanhastaan tuttu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Autoalalta minulla on kymmenien vuosien kokemus. Olen myös myynyt auton osia omassa verkkokaupassani 15 vuoden ajan. Ja sattui vielä niin, että omistan tämän kiinteistön, Sundkvist toteaa.

Tästä johtuen yrittäjät naurahtelevatkin ”kovalle väännölle” vuokraneuvotteluissa.

Aviopari Esselström omistaa rakennusliike ja rautakauppa Alexian. He lähtivät mukaan yritykseen Kim Sundkvistin vakuutettua heidät idean toimivuudesta.

– Olemme tunteneet toisemme pienestä pitäen. Kim oli jo pikkupoikana bisnesmies, ja myi kotoaan leikkikaluja joita me muut toimme sinne. Siitä se on lähtenyt, Stefan Esselström kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kim oli niin vakuuttunut, että Pietarsaari tarvitsee tällaisen kaupan. Ja kun olimme päättäneet lähteä mukaan, tiesimme että se oli oikea päätös.

Kaikki ovat olleet iloisia että kauppa on jälleen avoinna.

Yrittäjät puhuvat tietystä yhteiskuntavastuusta Pietarsaarta ja sen autoruuvareita kohtaan.

– Kaikki, joiden kanssa olemme puhuneet, ovat olleet iloisia että kauppa on jälleen avoinna. Monet olivat unohtaneet sen olleen kiinni. He tulivat sisään kuin mitään ei olisi tapahtunut, kun ovet olivat auki järjestellessämme liikettä uudelleen.

Auto Pro Center ei ole sidoksissa mihinkään automerkkiin, vaan varaosia ja autotarvikkeita löytyy ajokkeihin laidasta laitaan. 460 neliömetrin varastoon mahtuu myös aika lailla tavaraa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olen kuullut muilta, että meillä on kaupungin kattavin ajan tasalla oleva varasto, Sundkvist sanoo.

Ellei hyllystä satu löytymään osaa, sen voi tilata ja useimmiten tavara on noudettavissa seuraavana päivänä. Suunnitelmissa on myös avata Auto Pro Centerin nimiin varaosien verkkokauppa.

– Alamme myös myydä lastenistuimia ja -kaukaloita. Niitä ei ole ollut vähään aikaan saatavissa Pietarsaaresta, Hanna Esselström kertoo.

Myyjinä liikkeessä työskentelevät Andreas Lönnqvist ja Johan Mehtonen. Molemmilla on yli 10 vuoden kokemus varaosamyynnistä.

He tietävät, että pietarsaarelaiset pitävät huolta autoistaan.

– Sanoisin niin, yllättävän paljon yksityishenkilöitä on jo käynyt kaupoilla. Tee se itse -meininki ei ole kaupungista kadonnut, Lönnqvist sanoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä