MAINOS

Vietätkö joulun pyhät tänä vuonna lämmössä - Muista jättää ainakin nämä kolme seikkaa kotiin

MAINOS

Onko tämä vuosi se vuosi, kun päätät jättää perinteisen ja jokavuotisen joulun juhlimisen muiden kontolle? Nyt on vihdoin sinun vuorosi pakata kimpsut ja kampsut sekä painua joululoman viettoon lämpimiin maisemiin. Monet ajattelevat näin joulun kiireiden koittaessa mutta vain ani harva on kuitenkaan valmis luistamaan tästä niin sanotusta vastuusta hoitaa asiat tutuksi tulleen tietyn kaavan mukaan. 

Joulu tuo mukanaan paljon hyviä ja mukavia asioita. Tällaisiin seikkoihin lukeutuvat mm. ainakin muutaman päivän mittainen ansaittu loma, rauhoittuminen lähimmäisten seurassa, yllätyksellisten lahjojen jakaminen sekä maittavien ruokien nauttiminen yhdessä iloisen puheensorinan kanssa. Mutta onko näitä täysin samoja asioita pakko tehdä samalla kaavalla vuosi toisensa jälkeen?

Ei tietenkään.

Kun pakkaat matkalaukkuun mukaan vain ja ainoastaan tarpeelliset tarvikkeet aurinkorasvan ja positiivisen mielen kera suunnatessasi aurinkorantojen pariin, kaiken muun voi oikeastaan jättää kotiin. Käymme tässä artikkelissa läpi kolme aineetonta kotiin jätettävää teemaa, kun vuoron saa lähtö joulun pyhien viettoon muille maille.


1. Joulustressi

Ensimmäisen sijan kotiin jätettävien teemojen osalta saa ansaitusti joulustressi. Kun teet päätöksen lähteä reissun päälle sopivasti joulun pyhien aikaan, monet pakonomaiset kotijärjestelyt voi jättää huoletta tekemättä. Tällaisiin asioihin kuuluvat mm. kohtuuttomat paikkojen puunaamiset viimeistä millimetriä myöden, ruoan valmistaminen kuin armeijan pataljoona tulisi vierailulle sekä loputtomat riitelyt lasten saadessa täysin vääriä lahjoja tänäkin jouluna.

Kun valitset lähteä lämpöön, sinun ei tarvitse huolehtia moisista asioista. Kunhan vain huolehdit meno-paluulentojen ja majoituksen olevan kunnossa, kaikki muut palaset tuntuvat loksahtavan kohdalleen kuin itsestään. Fiilis on hieman samanlainen kuin ruletti toisi voitto-osumia peli toisensa jälkeen.


2. Työkiireet

Toinen kotiin jätettävä asia ulkomaille joululoman aikana suunnattaessa on työkiireet. Kuten kaikilla muillakin lomilla, niiden tarkoituksena on auttaa palautumaan töiden aiheuttamasta rasituksesta - sekä henkisesti että fyysisesti. Vaikka oma työ tuntuisikin olevan juuri se täydellinen yhtälö omaan elämään, loman aikana voi ja kuuluu silti kokeilla erilaisia päiväjärjestyksiä ja -aikatauluja. Lomalla on sallittua myös kokeilla sellaisia asioita hieman tiheämmällä tahdilla, jotka eivät kuulu arkisen elämän pyörteisiin.

Tällöin normaalin elämän loistavana tukena oleva Pareton 80/20 -periaate voi joutaa itsekin toviksi lomalle. Pareton 80/20 -prinsiipin taustalla on ajatus siitä, että kaikki elämään liittyvät teemat ja asiat saavat 80 prosenttisesti tuloksensa 20 prosentin ponnisteluista. Käytännössä siis, kun noudatamme elämässämme 80% hyviä ja terveellisiä asioita, elämän pitäisi kestää 20% notkahdus lomalla ollessamme. 

Jos hyödynnät kyseistä menetelmään oman elämäsi tasapainottavana tukena, muista kuitenkin palata niin sanotusti lomalta arkeen myös Pareton periaatteen suhteen...


3. Pimeys, loska ja aikaiset herätykset

Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä kotiin jätettävänä asiana on pimeys, loska ja aikaiset herätykset. Kaksi ensimmäistä muutosta tapahtuu onneksi enemmän tai vähemmän olosuhteiden pakosta ilman ponnisteluja mutta kolmas saattaa vaatia alkuun hieman totuttelua. Jätä siis rohkeasti herätyskello vain pois päältä ja anna unen jatkua aamupäivään saakka - ainakin muutaman päivän ajan.

Toki lomallakin on hyvä tehdä silloin tällöin jokin aikataulua vaativa asia, jotta pääset näkemään ja kokemaan uuden maan sekä kulttuurin mukanaan tuomia tuttavuuksia

Jättämällä kuitenkin nämä kolme aineetonta teemaa joulun pyhien ajaksi kotiin muiden ihmisten huolehdittavaksi, pääset nauttimaan ja palautumaan täysin rinnoin auringon ja lämmön tuomasta energialatauksesta.