Kokkola-lehti

Kuuntele uusi jakso Kylähullut-podcastia: Haastattelussa Perhon kirkkoherraksi vuosi sitten valittu Eija Seppä, joka kertoo tarinansa

Jaksossa Eija Seppä kertoo miten hänestä tuli kirkon työntekijä – Diakonissana Seppä teki 20 vuotta töitä Utsjoella ja palasi kotiseudulleen kymmenkunta vuotta sitten nuoruudenrakkautensa kanssa.

Eija Seppä kertoo Kylähullut-podcastissa tarinansa, miten hän päätyi ensin Utsjoelle diakonissaksi ja sitten Perhoon kirkkoherraksi.
Eija Seppä kertoo Kylähullut-podcastissa tarinansa, miten hän päätyi ensin Utsjoelle diakonissaksi ja sitten Perhoon kirkkoherraksi. Kuva: Clas-Olav Slotte

Nuori Eija Finnilä oli seurakunta-aktiivi Kaustisella ja lähti pyydettäessä isosena ollessaan diakonin mukaan kotikäynnille perheeseen, jossa oli kohdattu suuri suru. Eija koki, että hän oli käynnillä mukana tutun työntekijän turvana. Eteisestä hän katsoi diakonin lohduttavan perheen äitiä.

– Seurasin lohdutuksen määrää ja sitä lohduttomuutta. Ajattelin, että haluan tehdä tuollaista työtä.

Sille uralle Eija lähti. Hän opiskeli diakoniksi, myöhemmin diakonissaksi, sai töitä Lapista ja löysi puolison. Perheeseen syntyi seitsemän lasta. Sittemmin avioliitto päättyi ja aivan yllättäen Eijaan otti yhteyttä nuoruudenrakkaus. Hänen mukanaan Seppä palasi Keski-Pohjanmaalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuuntele Kylähullut-podcastista Eija Sepän elämästä siitä, että miten hän nyt on Suomen raamattuvyöhykkeenä tunnetulla alueella ensimmäinen nainen kirkkoherrana. Seppä siunattiin tehtäväänsä Perhon kirkkoherraksi kesällä 2018.

Kylähullut-podcastia tekevät Sanni Aho ja Saana Klemola. Voit kuunnella podcastia lataamalla tämän lehden sovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta tai esimerkiksi osoitteessawww.perhonjokilaakso.fi/podcast

Uusi jakso Kylähulluja ilmestyy lauantaisin.