Paikallisuutiset

Vanhojen tanssit yhä kaksikielisemmin Pietarsaaressa – lattialla pyörähdellessä ei äidinkielellä ole väliä: katso kaksikielisen parin haastattelu videolta!

Osaavat nykynuoret enää jäykistellä? Jos osaavat, niin asiasta ei saatu suurempaa vihjettä Pietarsaaren lukion vanhojen tansseissa, kun talon vanhimmiksi jääneet oppilaat panivat jalalla koreasti perinteisten tanssiaisten merkeissä.

Vanhojen tanssit on Pietarsaaressa ollut leimallisesti suomenkielinen perinne, mutta tilanne on nopeasti muuttumassa. Joitain osanottajia on Jakobstads Gymnasiumin puolelta ollut ennenkin, mutta nyt heitä oli peräti seitsemäntoista.

– Lisäksi kaksi Topelius Gymnasiumilta Uusikaarlepyystä sekä yhteensä neljä muualta, tarkensi Pietarsaaren lukion rehtoriMinna Vanhamäki.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Torstai oli kuitenkin oppilaiden, ei opettajien juhlapäivä. Vanhat tanssivat ilolla ja kunnialla läpi tukun muodostelma- ja paritansseja.

Päivätapahtuma huipentui oppilaiden itse suunnittelemaan koreografiaan, jossa heitettiin huutia wienervalsseille ja sen sellaisille. Kaiuttimista tuuttautui sellaistakin lyriikkaa, joka saattoi punahduttaa poskia opettajien penkkirivillä.

Kun musiikki viimein taukosi oli Pietarsaaren lukioiden yhteisessä juhla- ja liikuntasalissa iloista ja puheliasta nuorisoa. Vanhat kerääntyivät riviin kuvattavaksi ja mikäpä siinä, kun pukuloistoa piisasi.

– Tämä on Seinäjoelta, taustoitti Pietarsaaren lukionErica Hirvikoski kullankeltaisen puku-unelmansa hankintasuuntaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Erican kavaljeerille eli ruotsinkielistä lukiota edustanutEmil Segervallille oli päässyt käymään kuten miehille usein: puvun hankinta jäi viime tinkaan.

– Huomattiin että vanha puku oli kuin olikin jäänyt hiukkasen pieneksi. Niinpä sitten eilen, ei kun kai toissapäivänä ostettiin uusi Pietarsaaren Dressmanilta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä