Mitä tehdä viikonloppuna Tallinnassa?

Tallinna on Euroopan kaupunki, joka pursuaa viehätystä ja yllätyksiä jokaisen kulman takana. Kaupunki on erityisen valokuvauksellinen, etenkin keskiyön aurinkoisten kesäiltojen aikaan. Tallinnaan pääsee matkustamaan helposti Helsingistä. Nopeat ja näppärät laivayhteydet varmistavat, että Tallinnaan voi tehdä päiväreissun tai siellä voi viettää viikonloppulomaa.

Tässä artikkelissa suosittelemme muutamia aktiviteetteja, jotka voit kokea esimerkiksi rentouttavan viikonloppuloman aikana Tallinnassa.

Laivamatka Tallinnaan nopeilla reittiyhteyksillä

Monet matkustavat Viron pääkaupunkiin laivalla. Laivamatka Tallinnaan kestää reittiyhteydestä riippuen vain noin pari tuntia, mikä tekee Tallinnasta näppärän pikalomakohteen ja sinne voi lähteä vaikka ostoksille päiväksi.

Kun suunnitteilla on laivamatka Tallinnaan, muista tutkia saatavilla olevia reittiaikatauluja huolellisesti ennen matkan alkua. Tallinnaan lähtee laivoja useampaan kertaan päivässä, joten voit lähteä pikalomalle niin aikaisin aamulla kuin myöhään illalla.

Laivamatka Tallinnaan on myös budjettiystävällinen vaihtoehto, joten Tallinnassa vieraileminen sopii myös tiukassa budjetilla matkustaville lomalaisille.

Jos et asu lähellä Helsinkiä, vaan matkustat laivayhteyksille kauempaa, voit yöpyä Helsingissä ennen lähtöäsi. Helsinki hotellit ovat lähellä satamaa ja pääset laivan kyytiin nopeasti.

Mitä tehdä Tallinnassa viikonloppuna?

Tallinnassa riittää tekemistä koko viikonlopuksi. Viehättävä kaupunki tarjoaa niin erinomaisi shoppailu- kuin rentoutumismahdollisuuksia ja pääset nauttimaan kulttuurista, viihteestä ja urheilusta.

Jos haluat jäädä Tallinnaan pidemmäksi aikaa, tarkista saatavilla olevat kauniit Tallinna hotellit ja varaa huone netistä.

Alla olemme katsoneet muutamia hyviä aktiviteetteja, joita voit tehdä Tallinnassa.

Tallinnan vanhakaupunki

Tallinnan vanhakaupunki tarjoaa loputtomasti aarteita historiaa rakastaville matkaajille ja kulttuurin ystäville. Tämä maailman parhaiten säilynyt hansakaupunkien keskusta on kuin eläväinen kylä, joka on täynnä kivisiä katuja, vilkkaita kahviloita ja arkkitehtuuria menneiltä vuosisadoilta.

Aloita kokemuksesi raatihuoneen torilta. Vaikka saattaisitkin haluta pitää katseesi ylhäällä värikkäitä rakennuksia ihaillen, katso alas, kunnes löydät erottuvan pyöreän kiven, jossa on kompassin merkki. Kun seisot sen päällä, saat ainutlaatuisen näkökulman nähdä viisi historiallista kirkon tornia ympäri Tallinnaa.

Viron merimuseo

Virolle kuuluu yli 2 300 saarta, mikä on kehittänyt vahvan merikulttuurin ja parhaan kokemukse tarjoaa Viron merimuseo. Voit esimerkiksi astua Suur Tõll -jäänmurtajaan ja tutkia voimakkaan höyrylaivan kapteenin hyttiä, miehistön huoneita ja upseerien ruokasalia.

Itse museon rakenne on yhtä mielenkiintoinen kuin sen sisältö.

Tallinnan TV-torni

Ylpeänä 314 metrin korkeudessa seisova Tallinnan TV-torni on ehdoton vierailukohde Virossa. Käynti 21. kerroksen näköalatasanteella, joka on Pohjois-Euroopan korkein avoin katselualusta, on yksi suosituimmista aktiviteeteista.

Matkailijat voivat saada panoraamanäkymät Tallinnaan ja Suomenlahden yli. Et halua unohtaa kameraasi nähtävyyksiä katsellessa.

Jos sen sijaan kaipaat adrenaliiniryöppyä, kokeile Tallinnan TV-tornin "Walk on the Edge" -elämystä. Sinut kiinnitetään valjaisiin ja saat kävellä tornin ulkoterassin reunalla. Voit jopa heiluttaa jalkojasi 175 metrin pudotuksen yläpuolella.

Toompean linna

Toompean linna on aina ollut vallan ydin Virossa. Viimeisten 800 vuoden aikana Viron hallitsijat ovat muokanneet Toompean linnaa mielensä mukaan, alkaen alun perin 1300-luvulla rakennetusta kivirakenteesta, joka rakennettiin saksalaisten miekka-ritarikunnan toimesta. Myöhemmin se muuttui ruusunpunaiseksi barokkipalatsiksi, kiitos Katariina Suuren.

Nykyään se toimii Viron parlamentin kotina. Matkailijat voivat osallistua ilmaisille opastetuille kierroksille Toompean linnaan englanniksi, venäjäksi tai viroksi arkipäivisin ennakkovarausten kanssa.

Kumu-taidemuseo

Kun olet saanut tarpeeksi Kadriorgin puistosta, suuntaa Kumu-taidemuseoon, palkittuun laitokseen, joka toimii Viron Taide- ja Museoviraston päämajana. Se sisältää laajan kokoelman nykytaidetta ja toimii monitoimisena tilana koulutusohjelmille ja tapahtumille.

Pääkerroksen pysyvä näyttely tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden nähdä virolaista taidetta 1700-luvulta toisen maailmansodan päätökseen asti. Esillä olevien taiteilijoiden joukossa ovat Johann Köler, Kristjan Raud ja Konrad Mägi.

Teokset on järjestetty siten, että matkailijat voivat nähdä, miten paikalliset taide-tyylit muuttuivat samanaikaisesti virolaisen mielenlaadun kanssa.