Paikallisuutiset

Pietarsaaren juomavedessä ei ole bakteereja - raudan ja enterokokkien tulokset saataneen torstaina

Pietarsaaren talousvedessä ei ole todettu bakteereja. Raudan ja enterokokkien analyysitulosten odotetaan valmistuvan torstaina. Kuva: Pirkko Högkulla

Seitsemästä eri paikasta otetuissa viranomaisnäytteissä ei ole todettu E.coleja eikä koliformisia bakteereja.

Maanantaina 16. lokakuuta Kallan Ympäristöterveys otti seitsemän eri viranomaisnäytettä Pietarsaaren Veden talousvedestä.

Ympäristöterveys tiedottaa, että näytteissä ei ole todettu E.coleja eikä koliformisia bakteereja.

Tulokset julkaistaan tämän päivän aikana Kallan Ympäristöterveyden kotisivuilla, tiedotteessa kerrotaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Raudan ja enterokokkien analyysituloksien oletetaan valmistuvan torstaina 19.10. Myös niistä tuloksista Kallan Ympäristöterveys ilmoittaa lehdistötiedotteella ja kotisivuillaan.

Kallan Ympäristöterveys kertoo seuraavansa tilanteen kehittymistä. Päätökset mahdollisista toimenpiteistä tehdään analyysitulosten perusteella. Tulokset tulkitaan saatavilla olevien lakien ja ohjeiden mukaisesti.

”Meillä olevan tiedon mukaan kyseessä on edelleen häiriötilanteesta, jossa laatutavoite raudalle ylittyy Pietarsaaren veden omissa käyttötarkkailunäytteissä. Laatutavoite 200 µg/l (raudalle) ei ole sellainen rajaarvo, jossa sen ylittyminen tarkoittaisi terveysvaaraa. Johtava ylilääkäri Peter Nieminen Pohjanmaan hyvinvointialueelta vahvistaa, että Pietarsaaren veden juomavedessä nyt esiintyvä rautapitoisuuden nousu ei aiheuta terveysvaaraa”, Kallan Ympäristöterveys toteaa tiedotteessa.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä