Paikallisuutiset

Pietarsaaren hanavesiongelmat jatkuvat – Vettä jaetaan maanantaina torilla heti aamusta

Pietarsaaren torilla jaettiin vettä sunnuntaina. Kello 17.20 kahdelle jakelupisteelle oli muodostunut jo pitkä jono. Kuva: Tapio Lehtinen

Pietarsaaren juomavedessä on edelleen maku- ja laatuhäiriöitä, Pietarsaaren Vesi kertoo tiedotteessaan. Tästä johtuen Pietarsaaressa ryhdytään jakamaan juomavettä säiliöautoista.

Pietarsaaren Vesi jakaa vettä torilla maanantaina kello 9-16. Lisätietoja illan vesijakelun järjestelyistä tulee myöhemmin päivän aikana.

Vettä jaetaan yhteistyössä naapurikuntien vesihuoltolaitosten kanssa. Mukaan vedennoutoreissulle tulee ottaa oma kanisteri.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Karl-Erik Grön oli saapunut hakemaan vettä ämpärin ja kanisterin kanssa. Kuva: Tapio Lehtinen

Pietarsaarelainen Karl-Erik Grön oli sunnuntaina saapunut ensimmäisten joukossa hakemaan vettä säiliöautolta. On kysyttävä, mitä mieltä hän on tilanteesta, että kaupunki jakaa vettä ilmaiseksi.

– Parempi niin, kuin että me juomme kraanavettä. Jos tätä ei voi hoitaa muulla tavalla niin sitten näin, Grön sanoo.

Kraanaveden maussa Grön ei ole huomannut mitään poikkeavaa.

Pietarsaaren Veden mukaan hanavesi on edelleen juomakelpoista. Veden rautapitoisuus on edelleen suositusta korkeampi, mutta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan kohonnut rautapitoisuus ei ole merkittävä terveysriski. Suuret rautapitoisuudet voivat kuitenkin ärsyttää vatsaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren vesijohtoverkon maku- ja laatuhäiriöt johtuvat Ähtävänjoen raakavedenottamon huoltotöiden yhteydessä sattuneesta häiriöstä ja samanaikaisesti sattuneesta joen veden laadun merkittävästä heikkenemisestä. Vedelle ei ole asetettu käyttökieltoa tai keittosuositusta.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä