Paikallisuutiset

”Kuselta maistuu Pietarsaaren hanavesi” - Torilta voi hakea puhdasta vettä säiliöistä kunnes tilanne paranee

Pietarsaaren vesilaitos tarjoaa naapurikuntien juomavettä torilla säiliövaunuista. Illallakin vettä voi hakea omaan kanisteriin, vaikkei vesilaitoksen henkilökuntaa olekaan paikalla

Martti Puoskari ei säästele sanojaan kuvatessaan Pietarsaaren juomaveden laatua. Ulf Höglundin yllätti vesimäärä, joka päivän mittaan tulee kulutettua normaaliin elämiseen. Kuva: Pirkko Högkulla

Pietarsaarelaiset ovat tasaiseen tahtiin käyneet maanantaina hakemassa vettä torilta, jossa Pietarsaaren Vesi on jatkanut naapurikuntien juomaveden tarjoamista säiliövaunuista. Paikalla on yhteensä neljä säiliötä, joista suurimmat ovat kooltaan 27 kuutiota.

Vedenjakelu aloitettiin vesijohtoveden maun ja värin muuttumisen vuoksi sunnuntaina, jolloin vettä jonotettiin sankoin joukoin.

Henkilökuntaa on paikan päällä jakamassa vettä maanantaina, samoin tiistaina kello 9-16. Muina aikoina on itsepalvelu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Illalla säiliövaunuista voi hakea vettä omaan kanisteriin, vaikka vesilaitoksen henkilökuntaa ei olekaan paikalla. Vesilaitoksen päivystäjä tarkistaa tasaisin väliajoin, etteivät säiliöt ole tyhjiä. Pietarsaaren Vesi kertoo tiedotteessa, että tarkoituksena on tarjota vettä torilla, kunnes tilanne paranee.

Mukana vedennoutoreissulla tulee olla oma vesiastia.

”Jo toista viikkoa olen pannut merkille veden hajun ja maun kotona. Alkuun ihmettelin kun vessanpytty ei millään tullut puhtaaksi. Eikä siellä ollut sitä itseä”.
Liisa Rauhala kävi hakemassa juomavettä kanistereihin maanantaina. Vettä oli jakamassa suunnitteluinsinööri Antti Tervaskangas Pietarsaaren Vedeltä. Henkilökuntaa on paikalla myös tiistaina kello 16 saakka. Kuva: Pirkko Högkulla

Liisa Rauhalan viiden ja kymmenen litran kanisterit täyttyivät maanantaina ennen keskipäivää hetkessä puhtaasta juomavedestä, jota oli jakamassa mm. suunnitteluinsinööri Anssi Tervaskangas Pietarsaaren Vedeltä.

– Kotona kraanavesi on haissut pahalta ja näyttänyt pahalta viime päivinä. Jo toista viikkoa olen pannut merkille veden hajun ja maun kotona. Alkuun ihmettelin kun vessanpytty ei millään tullut puhtaaksi. Eikä siellä ollut sitä itseä. Kun päästin vettä lavuaariin niin sekin oli ihan ruskeaa, Liisa Rauhala kuvaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nyt tulin hakemaan vettä kun sitä on tarjolla eikä vettä ilman pärjää. Tähän asti olen ostanut kaupoista vettä.

Pietarsaarelaiset Martti Puoskari ja Ulf Höglund olivat itse täyttämässä kanistereitaan Pedersöre Vattenin säiliöllä.

– Pietarsaaren hanavesi maistuu pahalta. Se maistuu kuselta, Martti Puoskari luonnehtii.

– Muutin tänne 1973. Olen aina hakenut kaupasta vettä, yleensä Lidlistä. Eilen vettä ei saanut mistään, ainakin sillä hetkellä se oli kaupoista loppu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ulf Höglund kotiutui Vaasasta takaisin koti-Pietarsaareen sunnuntaina.

– Onnekseni satuin illalla K-Marketiin Kirkkorannalle kun sinne oli juuri saapunut iso lavalähetys. Nyt tulin hakemaan täydennystä ja vien samalla lähisukulaisillekin.

Höglund pohdiskelee, että syntynyt tilanne antaa jotain kuvaa siitä, paljonko vettä oikein menee omiin tavallisiin perusasioihin päivässä.

– Aiemmin olisin kyllä veikannut pienempää määrää, jonka päivän mittaan kuluttaa.

– Ja ajattelun aihetta tästä saa kun palvelut eivät toimikaan normaalisti. Pitäisi eri tavoin varautua pahan päivän varalta paremmin, kuten kolmen päivän vesivarastolla, Ulf Höglund miettii.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä