Paikallisuutiset

Snellman aloittaa kuluttajapakattujen lihatuotteiden viennin Hong Kongiin

Vientiassistentti Åsa Tolvers ja vientijohtaja Staffan Snellman.
Vientiassistentti Åsa Tolvers ja vientijohtaja Staffan Snellman. Kuva: Snellmanin Lihanjalostus/Rami Lehtola

Snellmanin Lihanjalostuksella on edessä historiallinen syksy. Pietarsaarelaisyritys aloittaa kuluttajapakattujen lihatuotteiden viennin Hong Kongiin. Snellmanin tuotteita on saatavilla 1. lokakuuta lukien 70 kaupassa Hong Kongissa.

Ensimmäinen tuotekontti on jo lähtenyt merimatkalle kohti määränpäätä.

Snellmanilla on pitkä kokemus kansainvälisestä kaupasta mm. Uuteen-Seelantiin ja Etelä-Koreaan, mutta suuri osa aiemmasta viennistä on myyty paikallisille yrityksille raaka-aineeksi niin sanottuna business-to-business kauppana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt ajankohtainen Hong Kongin tapaus on ainutlaatuinen.

– Tietojemme mukaan myymme nyt ensimmäisenä suomalaisena lihatalona Hong Kongissa tuotteita suoraan kuluttajille omalla brändillämme ja omissa pakkauksissamme. Tavoitteena on viedä maailmalle korkeamman jalostusasteen tuotteita ja siinä olemme tällä tuotepaketilla onnistuneet, toteaa vientijohtajaStaffan Snellman.

Työtä viennin käynnistämiseksi on tehty jo kaksi vuotta. Ensimmäisiä vientituotteina ovat Kassler, porsaan ulkofilee, Sian kylki ja pieni Ribs-pakkaus.

– Olemme menossa vieraille markkinoille uuden yhteistyökumppanin Nordiska Partnersin kanssa. Heillä on hyvä ymmärrys siitä, mikä toimii ja mikä on mahdollista Hong Kongissa. Sen lisäksi kotimainen MTK on antanut hienoa tukea pyrkiessämme näiden jalostetumpien tuotteiden vientiin, Staffan Snellman kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Uuden myyntikanavan kautta on mahdollista myydä huomattavasti enemmänkin tuotteita. Jalostusarvo ja hintataso antavat meille uusia mahdollisuuksia. Viennin käynnistyminen on seurausta pitkästä ja tavoitteellisesta yhteistyöstä, jossa syksyn läpimurto toimii lähtölaukauksena.

Merikuljetuksen lisäksi hyödynnetään lentorahtia, niin että Hong Kongin varastot ovat täynnä, kun tuotteet lanseerataan.

– Logistiikka aiheuttaa tiettyjä haasteita ja rajaa hieman sitä millaisia tuotteita vientiin voidaan suunnitella, selventää vientiassistenttiÅsa Tolvers.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä