Paikallisuutiset

Ravintolatyö kiinnostaa taas: Pavis sai yli 100 työhakemusta

Ravintolapäälliköt Emilia Fagerholm, vasemmalla, ja Emilia Nyfelt suhtautuvat tulevaan kesään luottavaisimmin pitkiin aikoihin. Pavis on onnistunut työvoiman hankinnassaan hyvin. Kuva: Pentti Höri

Kesäkauteen valmistautuvalla ravintola Paviksella on syytä iloon. Työntekijäpula vaikuttaa nyt menneiden talvien lumilta.

– Meille ei ole koskaan tullut yhtä paljon työhakemuksia kuin tänä vuonna. Yli 100 henkilöä on hakenut Pavikselle töihin, sanoo ravintolapäällikkö Emilia Fagerholm.

Hän viittaa koronavuosiin, jotka käsittelivät ravintola-alaa kovin kourin. Lukemattomat alan ammattilaiset hakeutuivat töiden puutteessa kokonaan toisiin töihin tai koulutukseen, ja työvoimapulasta tuli kitkerä tosiasia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ainakin meillä näyttää nyt siltä, että muutaman vuoden poissa olleet alkavat palata takaisin.

Pari muutakin asiaa näyttää napsahtaneen kohdalleen. Yhteistyö ammattikoulu Optiman kanssa on alkanut kantaa hedelmää. Paviksella työllistyy nyt useampi oppisopimuksen kautta alalle tullut. Lisäksi ravintolatähdet-ohjelma on kantanut hyvin hedelmää.

Se perustuu alasta kiinnostuneiden perehdyttämiseen ravintolatyöskentelyyn. Pavis on tarjonnut tilaisuuden kokeilla, miltä työ ravintolassa maistuu.

– On hienoa saada ihmiset ajattelemaan, että tämä on kiva ja trendikäs työpaikka. Usein ravintola-alasta nostetaan esiin vain negatiiviset jutut työaikoineen ja kiukkuisine asiakkaineen, mutta omasta mielestäni positiivisia asioita on niitä enemmän, Fagerholm kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos ravintola-alalla ylipäänsä menee hyvin, niin se on kaikille plussaa.

Ravintolat Pietarsaaren seudulla virittelevät niin ikään yhteistyötä, jossa paikat jeesaavat toisiaan esimerkiksi vierailuttamalla työntekijöitään. Totutusta kilpailuasetelmasta koetetaan päästä lähemmäs yhdessä tekemistä ja ideoimista.

– Jos yhdellä ravintolalla menee hyvin, niin eihän se sitä tarkoita, että toisella menee huonosti. Itse uskon siihen, että jos ravintola-alalla ylipäänsä menee hyvin, niin se on kaikille plussaa.

Purjehdusseura SSJ:n tiloissa vuokralla oleva Pavis on nykyään auki vuoden ympäri, mutta se mielletään herkästi edelleen kesäravintolaksi. Tulevaan suveen valmistaudutaan hieman uusin ja uusvanhoin kujein.

Ravintola Paviksella on pieni kapasiteettiongelma: istumapaikkoja sekä sisällä että ulkona on paljon, mutta keittiö on pieni ja siksi jää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Palautamme vuosia vanhat grilli-illat, jolloin kokit valmistavat ruokaa ulkona joka tiistai. Drinkkien tekoa nopeuttamaan hankimme cocktail-koneen, Fagerholm kertoo.

Ravintolan varapäällikkö Emilia Nyfelt sanoo, että kesähenkilökunta otetaan myös mukaan suunnittelemaan ja ideoimaan tulevaa.

– He välittävät tosiaankin siitä, mitä me teemme. Vaikka he ovat kausityöntekijöitä, he tulevat meille takaisin joka vuosi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä