MAINOS

Mitä limiitti tarkoittaa, ja vastaus kaikkiin muihin kysymyksiin

MAINOS -


Lainoja otetaan hyvin moniin eri tarkoituksiin, ja monet ottavat erilaisia lainoja monia kertoja elämänsä aikana. Tästä syystä on olemassa monia erilaisia lainoja, joita voidaan hakea. Tämä helpottaa sinulle sopivimman lainan löytämistä, mutta on tietenkin tärkeää, että tiedät mitä eroa eri lainoilla on. 

Jotkut lainat ovat päivänselviä. Asuntolainaa haetaan asunnon ostoa varten, opintolaina on tarkoitettu opiskelijoille, ja pienlaina on kooltaan pienempi verrattuna muihin lainoihin. Niiden lisäksi on kuitenkin olemassa limiitti, jonka nimi ei kerro välittömästi sen hakijalle, minkälainen laina on kyseessä. Jotta ymmärrät asiasta mahdollisimman paljon ennen lainan hakemista, me olemme luoneet tämän artikkelin. Meidän avullamme tulet oppimaan aivan kaiken tarvittavan limiitti lainasta. Siten voit arvioida, onko tämä laina sinulle sopiva vaihtoehto vai ei.

Mikä on limiitti?

Joten aloitetaan aivan perusteista. Mikä oikeastaan on limiitti laina. Limiitti lainaa voidana kutsua myös nimillä limiittiluotto tai pelkästään limiitti. Kaikki nämä tarkoittavat kuitenkin täysin samaa asiaa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan, limiitti lainalla tarkoitetaan joustavaa luottotiliä, josta voit saada lainaa. Luottotilille asetetaan tietty rajoitus, mistä tuleekin nimitys limiitti (eng. limit). 

Jos haluat oppia lisää limiitti lainasta, voit tutustua Morebanker sivuston luomaan oppaaseen. Samalla voit myös löytää joitakin eri vaihtoehtoja limiittiluoton tarjoajista. Jos et vielä ihan ymmärrä täysin, mikä limiitti laina on, älä huolehdi. Voit verrata asiaa luottokortin käyttöön. Periaatteessa käytät rahaa, joka on lainalla, joten sinun tulee maksaa se aina takaisin. Vaikka limiitti laina saattaa tuntua hieman monimutkaiselta, se on oikeasti hyvin yksinkertainen asia, sen nimi vain hämmentää monia.

Mistä voidaan hakea limiitti lainaa?

Siihen, mistä voit hakea limiitti lainaa on hyvin monia erilaisia vaihtoehtoja. Suomessa monet eri pankit sekä luottolaitokset myöntävät limiitti lainaa, mikä tarkoittaa sitä, että voit hakea sitä heiltä. 

On varsin yleistä hakea limiitti lainaa pankista, jolla olet jo asiakkaana. Näin vältät turhaa ylimääräistä vaivaa itseltäsi. Kuitenkin, aivan kuten kaikkien muidenkin lainojen kanssa, on hyvin tärkeää, että kilpailutat lainavaihtoehdot ennen sen hakemista. Me palaamme tähän asiaan hieman myöhemmin uudestaan.

Mihin tarkoituksiin limiitti lainaa haetaan?

Limiitti lainan ja luottotilin avaamiseen on hyvin monta eri syytä. Esimerkiksi monet suosivat lentolippujen hankkimista juuri luottokortilla. Tämä johtuu siitä, että jos lento perutaan, voit saada luottoyhtiöltä hyvitystä ostoksestasi. Sama pätee moniin muihin ostoksiin, kuten nettikauppoihin. Tämä tuo mukavaa turvaa siihen kun ostat suurempia ostoksia. 

Lisäksi luottotilin omistaminen voi olla mukava turva kalliimpia kuukausina kuten vuoden viimeisimpänä hetkinä. Suurimmalla osaa meistä kuluu paljon enemmän rahaa marras- ja joulukuussa erilaisten juhlien ja lahjojen takia. Tällöin voikin olla mukavaa, että sinulla on käytettävissä ylimääräistä, jonka sitten voit maksaa takaisin, kun tilanne on hieman rauhoittunut, mikä tapahtuu yleensä jo tammikuussa.

Muista aina kilpailuttaa lainoja ennen niiden hakemista

Kuten lupasimme, me tulemme palaamaan lainan kilpailuttamiseen. Kieltämättä on houkuttelevaa hankkia limiitti laina suoraan pankilta, jonka asiakas olet jo valmiiksi. Aina tämä ei ole kuitenkaan paras vaihtoehto. Jollain lainanantajalle voi olla edullisemmat korot, tai muita mahdollisia hyötyjä, jotka sopivat juuri sinulle. 

Tästä syystä kannattaa pitää mielessä limiitti lainan olevan laina, vaikka se eroaakin huomattavasti muista vaihtoehdoista. Tutustu siis kaikkiin erilaisiin mahdollisuuksiin, lue muiden tekemiä arvosteluja, ja ota yhteyttä tarvittaessa lainanantajiin. Näin voit kilpailuttaa heitä, ja varmistaa, että tulet saamaan juuri sinulle sopivimman ja parhaimman lainan.