MAINOS

Kuinka parantaa yrityksen kassavirtaa?

MAINOS -

Kassavirta kertoo yrityksen maksuvalmiudesta: riittävätkö rahat laskujen ja palkkojen maksamiseen sekä mihin yrityksellä ylipäänsä on varaa. Negatiivinen kassavirta on epätoivottavaa ja se voi aiheuttaa yrityksen konkurssin nopeastikin. Tämän takia onkin tärkeää pitää yrityksen kassavirta positiivisena.

Ennusteet auttavat kassavirran arvioinnissa

Ensimmäinen asia kun lähdetään parantamaan yrityksen kassavirtaa, on huolehtia siitä, että laskelmat ovat kunnossa. Kun tiedetään, mistä rahaa tulee ja mihin sitä on menossa, on helpompi arvioida yrityksen tarpeita tulevaisuudessa.

Jos ennusteessa on viitteitä ongelmista muutaman kuukauden sisällä, ehditään niihin varautua jo hyvissä ajoin. Samoin kassavirran tasainen kasvu, antaa viitteitä siitä, että uudet investoinnit voivat olla ajankohtaisia. 

Varmista saatavasi ajoissa

Suurin osa yritysten kassavirran ongelmista aiheutuu asiakkaiden myöhässä maksetuista laskuista. Kannattaakin siis seurata tarkasti eräpäivä ja muistuttaa asiakkaita laskujen maksamisesta, jos ne ovat viivästyneet.

Kassavirran haasteet on korjattava nopeasti

Jos kassavirran ennusteessa näkyy vihjeitä tulevaisuuden ongelmista, kannattaa toimia nopeasti. Yrityslainan avulla on mahdollista saada kassavirtaongelmat ratkaistua jopa yhden päivän aikana.

CrediNord on suomalainen rahoitusyhtiö, jolta on mahdollista saada nopeasti yrityslaina. Lainattavat summat ovat 1000e – 100 000e suuruusluokkaa. Nopeimmillaan laina on yrittäjän tilillä samana päivänä kun hakemus on tehty.