MAINOS

Osuuspankissa 2021 on asiakkaiden vaurastuttamisen vuosi - Mitä se voisi sinulle merkitä?

MAINOS -


OP Keski-Pohjanmaassa tuleva vuosi 2021 on nimetty vaurastumisen vuodeksi. Pankin sijoitusjohtajaksi marraskuun alussa nimetty Joni Huhtala puhuu mielellään jopa varallisuudenhoidon vuosikymmenestä.

- Siksi tärkeästä asiasta on kyse – niin yritysasiakkaiden kuin henkilöasiakkaidenkin kohdalla.

- OP Sijoituskumppanin avulla säästämisen voi aloittaa helposti ja yhtä lailla palvelu sopii myös kokeneille sijoittajille. OP-mobiilista löytyvään uuteen palveluumme kannattaa ehdottomasti kaikkien tutustua, rohkaisee Joni Huhtala.

Yritysten kohdalla Huhtala nostaa esille erilaiset kassanhallintaratkaisut, mihin myös sijoitustoiminta kuuluu.

- Jos yrityksellä on tilillä säännöllisesti varoja yli muutaman kuukauden rahankäytön tarpeen, sijoitustoimintaa kannattaa harkita.

Käytännössä sijoitustoimintaa voi hoitaa erilaisilla malleilla: Yrittäjälle helppo tapa on sopia esimerkiksi sijoituspohjaisesta kassanhallintapalvelusta: jos tilin varat menevät yli tietyn ennalta sovitun tason, palvelu automaattisesti sijoittaa varoja aiemmin päätetyn riskiprofiilin ja sijoitussuunnitelman mukaisesti. Toisaalta, jos tilin saldo laskee alle sovitun rajan, automatiikka huolehtii siitä, että yrityksen tilillä on aina riittävästi rahaa myös juoksevia kuluja varten.

- Kun keskustelemme yrittäjien kanssa näistä asioista, sijoitushorisontti on oleellinen asia. Jos on odotettavissa, että rahaa tarvitaan alle puolen vuoden sisällä, sopiva sijoituskohde voisi olla lyhyen koron rahastot. Keskipitkälle sijoitusajalle sopivat yhdistelmärahastot ja pitempään sijoitushorisonttiin voi miettiä riskisempiäkin vaihtoehtoja, Huhtala sanoo.

Sijoituskohteista ns. vaihtoehtoiset sijoituskohteet ovat lisänneet suosiotaan OP:n asiakkaiden keskuudessa selvästi viime aikoina. Tällaisia maltillisen riskin sijoitusvaihtoehtoja ovat esimerkiksi vuokratuotto-, metsä- ja palvelukiinteistörahastot.

- Esimerkiksi suomalaisten työeläkevakuutusyhtiöiden sijoitussalkuissa on jo noin 30 prosenttia vaihtoehtoisissa sijoituskohteissa, Joni Huhtala tietää.

- Todella suosittu on ollut juuri aloittanut OP Alternative Portfolio -erikoissijoitusrahasto. Tässä asiakas pääsee sijoittamaan laajalla hajautuksella useisiin sellaisiin kohteisiin, mihin aiemmin ovat päässeet mukaan vain institutionaaliset sijoittajat.  

OP Alternative Portfolio -erikoisrahastosta tarkemmin
- Tuottotavoite 6-8 % p.a. kulujen jälkeen
- Sijoituskohteina mm. kiinteistöt, infrastruktuuri, listaamattomat osakkeet, yrityslainat, maa- ja metsätalous
- Merkinnät ja lunastukset vahvistetaan neljännesvuosittain
- Minimimerkintä 1000 €  
- Rahaston seuraava merkintäpäivä on 31.12.2020

 

Esittelyssä: Joni Huhtala

- Syntyisin kokkolalainen
- Opiskeli alaa Vaasassa
- Aloittanut kesätyöntekijänä OP:ssa Kokkolassa. Vakituisena vuodesta 2005.
- Viimeiset vajaat 10 vuotta OP Privatessa varainhoitajan roolissa
- 1.11.2020 lähtien OP Keski-Pohjanmaan sijoitusjohtaja

Henkilökohtaiset sijoitukset:

- Sijoitan itselleni omissa nimissä ja 2-vuotiaalle pojalleni
- Olen varsin perinteinen osake- ja rahastosijoittaja ja lisäksi kuukausisäästäjä
- Sijoituksista noin 70 % on ulkomaisissa ja noin 30 % kotimaisissa sijoituskohteissa


OP Keski-Pohjanmaassa varallisuudenhoidon asiantuntijoita on yhteensä kymmenkunta Kokkolassa, Ylivieskassa ja Kalajoella. He auttavat asiakkaita kaikenlaisissa varallisuuteen liittyvissä asioissa.

Ollaan yhteydessä:

Henkilöasiakkaiden sijoituspalvelut >>

OP-Private Keski-Pohjanmaa >>

Lue myös: Lokakuun lopulla ilmestynyt OP Keski-Pohjanmaan asiakaslehti >>