MAINOS

Nyt on aika kilpailuttaa lainat uusiksi

MAINOS -


Ennätyksellisen alahaiset korot ympäri maailman ovat laskeneet kaikenlaisten lainojen korkokuluja, ja monelle onkin todella kannattavaa lähteä lainojen kilpailuttamiseen.

Isompien lainojen kuten asuntolainojen kilpailuttaminen ei yleensä ole ajankohtaista vuosiin jos ikinä, kuitenkin kaikki muut lainat, aina autolainasta erilaisiin kulutuslainoihin kannattaa kilpailuttaa jopa vuosittain.

Kilpailuttamisella on tarkoitus tuottaa itselleen erilaista etua, tämä voi olla kuukausierän pienentäminen kasvattamalla laina-aikaa tai kokonaiskulujen pienentäminen.

Etenkin viimeisten vuosien aikana erilaiset lait jotka on luotu suojaamaan kuluttajia ovat hyödyttäneet erilaisten lyhytaikaisten kulutusluottojen ottajia. Kiristynyt kilpailu on myös tuonut markkinoille suurehkon määrän erilaisia lainojen kilpailutuspalveluita kuten Matchbanker.fi, palvelut kilpailuttavat jopa erilaisia kilpailutuspalveluita nykyisin.

Kuukausittaisten menojen pienentäminen

Eteenkin tiukassa taloustilanteessa kuukausittaisten menojen pienentäminen voi tuoda kaivattua helpotusta talouselämään. Kilpailuttamalla tai yhdistämällä erilaisia lainoja voidaan saavuttaa tuntuvia kuukausittaisia säästöjä. Kuukausittaiset säästöt rahankulutuksessa eivät välttämättä edes tuo korotusta lainan loppusummaan siellä eteenkin yhdistelemällä erilaisia lainoja voidaan saavuttaa tuntuvia korko- ja käsittelymaksu etuja. 

Eteenkin pienien kulutuslainojen yhdistäminen yhdeksi isommaksi lainaksi säästää nopeasti useamman kympin kuukaudessa pelkästään käsittelykuluja. Isommalla lainalla voidaan myös nosta lainan takaisinmaksuaikaa jolla saadaan pienennettyä kuukausittaista takaisinmaksuerää entisestään.

Parhaiten kuukausittaisia kuluja saadaan pienennettyä mikäli voidaan yhdistää vakuudettomia lainoja vakuudellisen tai vakuudellisten lainojen kanssa. Vakuudellisilla lainoilla on aina pienemmät kulut, sillä lainanantajalla on vakuutena jokin fyysinen vakuus lainaa vastaan, riskit lainanantajalle ovat silloin paljon pienempiä.

Yleensä parhaimmat tulokset saadaan aikaiseksi silloin kun onnistutaan yhdistämään kulutuslainat autolainaan tai jopa autolaina asuntolainaan. Asuntolainan arvon kasvattaminen on yleensä melko helppoa eteenkin mikäli sitä on maksanut jo useamman vuoden. Asunnon arvo on voinut kasvaa välissä ja vaikka arvo ei olisikaan kasvanut on lainaa tullut maksettua jo useita tuhansia pois, sitä voi siis kasvattaa melko helposti.

Lainakorot ennätyksellisen alhaalla

Euribor viitekorko on ollut jo useamman vuoden negatiivinen, viime aikoina on päästy jopa alle -0.5 %, käytännössä tämä tarkoittaa sitä että Euroopan keskuspankki veloittaa pankkeja talletetusta rahasta. Miinusmerkkiset korot ajavat pankkeja alentamaan omia korkojaan sekä antamaan mahdollisimman paljon lainoja yrityksille ja yksityisille.

Käytännössä suomalaiset asuntolainan hakijat sekä kilpailuttajat ovat saaneet nauttia alle prosentin vuosikorosta asuntolainoissa. Asuntolainan kilpailuttaminen nyt on todella kannattavaa, alhainen korkotaso tarkoittaa tuntuvia säästöjä eteenkin yli 5 vuotta sitten asuntolainan ottaneille.

Kulutusluottojen sääntely on auttanut kuluttajia

Lainanantajia on todella paljon nykyisin ja vertailupalveluita on tullut markkinoille myös kasvavalla tahdilla. Esimerkiksi matchbankerin taustalla on Kööpenhaminan pörssiin rekisteröitynyt north media A/S. Siinä vaiheessa kuin julkiset osakeyhtiöt alkavat tarjoamaan palveluita tiedetään että alalla liikkuu rahaa.

Erilaiset lainojen kilpailutuspalvelut tarjoavat nykyään niinkin halpoja kulutuslainoja että korkokulut ovat painuneet jopa alla viiden prosenttiin vuodessa. Nyt ollaan jo todella kaukana muutamia vuosia sitten tarjotuista yli 200 prosentin vuosikoroista.

Covid-19 pandemia voi laskea korkoja ennestään

Ympäri maailman eri valtiot ovat aloittaneet ennenäkemättömät tukitoimet talouden tukemiseksi. Historialliset tukitoimet tulevat mitä todennäköisimmin laskemaan korkokuluja entisestään ja erilaiset toimet työllisyyden ja talouden kasvattamiseksi voivat helpottaa lainansaajia entisestään.

Tärkeintä on kuitenkin hyödyntää mahdolliset korkokulujen alennukset ja vähentää todellisen vuosikoron määrää. Todella hyödyllistä on myös alentaa kuukausittaisten menojen määrää, talouden suunnasta ei valitettavasti kenelläkään ole vielä täyttä varmuutta.

Maailmalla liikkuu erilaisia arvioita talouden elpymiskäyristä jotka ovat hyvinkin erilaisia. Eri maailmanlaajuisesti tunnetut ekonomistit ovat samaa mieltä vain siitä että kukaan ei tiedä tarkkuudella miten tilanne tulee kehittymään.

Erilaiset kirjainkäyrät ovat nyt kaikkialla, puhutaan V muotoisesta toipumisesta, U muotoisesta toipumisesta tai jopa L muotoisesta tilanteesta jossa ei oikein moneen vuoteen tulla toipumaan.

Yli 30 lääkeyhtiötä kehittää erilaisia rokotteita ja lääkkeitä COVI-19 virusta vastaan, valitettavasti kukaan ei vielä tiedä miten pitkään rokotteen kehittämisessä tulee lopulta menemään ja miten pitkään rokotteen vaikutus tulee kestämään.

Muutamat eri yritykset ovat saaneet rokotteet jo kolmanteen vaiheeseen kokeilua, kolmannessa vaiheessa rokotetta päästään kokeilemaan isompaan määrään ihmisiä ja heidän vastustuskykynsä kehitystä seurataan neljän kuukauden ajan. Tärkeää rokotteissa on myös seurata että niillä ei ole negatiivisia sivuvaikutuksia.

Kunnes maailmalla on todistetusti toimiva rokote voidaan siis odottaa että korkokulut tulevat pysymään alhaisina tai laskevan entisestään, rokotetta odotetaan realistisesti 2021 vuoden puolessavälissä.