MAINOS

Meijeriala – opiskele syötävän hyvä ammatti

Meijeriala – opiskele syötävän hyvä ammatti

Meijereissä valmistetaan juustoa, jugurttia ja monia muita tuttuja elintarvikkeita. Laadukkaiden maitotuotteiden valmistukseen tarvitaan ammattitaitoisia tekijöitä. Ala sopii myös ammatin vaihtoa suunnittelevalle.

Meijerialan ammatillinen perustutkinto

Meijerialan ammatillisessa koulutuksessa opiskelu painottuu käytännön harjoituksiin. Opintoihin sisältyy eri maitotuotteiden valmistusta ja kehittämistä, prosessitekniikkaa, kemiaa ja mikrobiologiaa. Opiskeluun kuuluu olennaisesti koulun opetusmeijerissä ja alan tuotantolaitoksissa työskentely.

Hämeen ammatti-instituutti on ainoa oppilaitos Suomessa, jossa voi suorittaa meijeristin ammatillisen perustutkinnon. Aloituspaikkoja myös lukion suorittaneille ja ammatinvaihtajille.

Koulutus kestää noin kaksi-kolme vuotta, tästä ajasta noin vuosi on harjoittelua meijerialan yrityksissä. Oppilaitos järjestää harjoittelupaikat. Harjoittelun ajalta opiskelijoille maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Koulutukseen haetaan ammatillisen koulutuksen yhteishaussa tai oppilaitoksen jatkuvan haun kautta.  Aloituspaikkoja myös ylioppilaille tai ammatin vaihtoa suunnittelevalle.

Meijeristit toimivat muun muassa eri tuotteiden valmistajina ja valmistuksen ohjaajina, tuote- tai pakkausosastojen esimiehinä, laboratoriovastaavina ja maidon vastaanoton sekä yhteiskäsittelyn hoitajina. He tekevät usein kolmivuorotyötä.

Asuntolassa asuminen ja ruokailu kouluviikolla opiskelijoille maksutonta. Tutkinto antaa pätevyyden työskennellä meijerialan lisäksi myös muissa elintarvikealan yrityksissä.

Meijeriteknologiaan suuntautunut insinööri AMK

Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) bio- ja elintarviketekniikan koulutuksesta valmistuu ainoana Suomessa meijeriteknologiaan suuntautuneita insinöörejä (AMK). Meijerialan opintopolku valitaan yhteisten perusopintojen jälkeen.

Bio- ja elintarviketekniikan opinnot koostuvat moduuleista, jotka sisältävät teoriaopintoja, käytännön töitä ja työelämäprojekteja. Tutkinto antaa hyvät valmiudet toimia insinööritehtävissä elintarviketeollisuudessa. Opiskeluun sisältyvästä harjoittelusta maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Insinöörien työtehtävien laajaan valikoimaan kuuluvat mm. tuotantoalojen esimiestehtävät, valvonta-, prosessin hoito- ja kunnossapitotyöt sekä tuotantoprosessien kehitys-, suunnittelu-, laadunvalvonta-  ja käyttöönottotehtävät. 

Koulutusohjelmalla on hyvät yhteydet kotimaan teollisuuteen, mutta myös ulkomaille, joten osan opinnoista, opinnäytetyön tai harjoittelun voi tehdä halutessaan ulkomailla.

  

Lisää tietoa koulutuksista  www.milkworks.fi