torstai 13.5.2021 | 11:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Pietarsaaren Jaron uudet luotsit voimaa täynnä – Jimmy Wargh toi mukanaan Pavle Milosavljevićin avustavaksi valmentajaksi

Kristian Sundqvist
Pe 20.11.2020 klo 14:09 | päivitetty pe 16:54

Jalkapallon miesten Ykkösessä ensi kaudellakin pelaavan FF Jaron uudeksi päävalmentajaksi on odotetusti nimitetty Jimmy Wargh. Hän seuraa tehtävässä Niklas Käckoa, joka ilmoitti aiemmin tällä viikolla haluttomuudestaan jatkaa.

Warghin sopimus on kaksivuotinen ja astuu voimaan heti. Päättyneellä kaudella Wargh toimi Jaron yhteistyöseura JBK:n valmentajana.

Mukana JBK:sta seuraa kakkosvalmentajaksi 34-vuotias Pavle Milosavljević myös kahden vuoden sopimuksella. Pietarsaareen vuonna 2017 Jaron toppariksi saapuneelle Milosavljevićille annettiin ensimmäinen puheenvuoro, kun seura perjantaina esitteli uuden valmennuksensa.

– Olen kiitollinen Jimmylle tästä mahdollisuudesta. Uskon, että lähdemme rakentamaan asioita rauhassa askel kerrallaan, tällä hetkellä meillä ei tarvitse olla täysin valmista suunnitelmaa.

Wargh uskoo, että nyt on koossa vahva valmennuskaksikko.

– Sain Pavlesta mitä halusin, kun toivoin, ettei hän enää pelaisi vaan keskittyisi valmentamiseen.

Vuonna 1976 syntynyt Wargh lukeutuu Jaron seurahistorian ikonisimpiin ja monipuolisimpiin hahmoihin. Hän debytoi Antti Muurisen valmentaman edustusjoukkueen keskikentällä vuonna 1994.

Wargh tuli kentillä tunnetuksi työmyyränä, joka paikkasi puutteitaan taistelutahdolla. Hän pelasi Jarossa kaikkiaan 179 pääsarjaottelua.

Pelaajauransa jälkeen Wargh on toiminut Jarossa muun muassa myyntipäällikkönä sekä talenttivalmentajana. Hän kokee elävänsä unelmaansa.

– Pelkkä toimistotyö ei tuntunut ihan omimmalta jutulta, haluan tehdä myös kenttätyötä. Joka tapauksessa on fantastista työskennellä jalkapallossa, en osaisi kuvitella muunlaista elämää.

Wargh on myös jatkanut jalkapallon pelaamista liikuntapohjalta. Keväällä 2017 hänestä tuli tiettävästi Suomen jalkapallohistorian ensimmäinen kaikilla miesten sarjatasoilla maalin tehnyt pelaaja.

Jimmy Warghin poika Marcel Wargh debytoi Jaron edustusjoukkueessa päättyneellä kaudella ja jatkaa seurassa ensi vuonna. Isä-Wargh ei näe ongelmaa tilanteessa, jossa valmentaa omaa jälkeläistään edustusjoukkuetasolla.

– Tilanne olisi toinen, jos hän olisi ensimmäinen hankintani tähän joukkueeseen. Nythän hän on joukkueessa valmiiksi.

Jaron tulevan kauden joukkueen rakentaminen on vielä alkutekijöissään; pelaajasopimuksia on seitsemän ja niistäkin suurin osa juniori-ikäisten pelaajien kanssa.

– Jarolla oli fantastinen kausi ja olisin yllättynyt, jos mikään liigajoukkue ei olisi kiinnostunut yhdestäkään pelaajasta, Wargh pohtii.

Uudet valmentajat saivat heti hyviä uutisia, kun HIFK:sta lainasopimuksella päättyneellä kaudella Pietarsaaressa ollut brassikeskikenttämies Toró teki Jaron kanssa vuoden sopimuksen. Kokenut Toró oli Jaron päättyneen kauden tärkeimpiä pelaajia, joten hänen päätöksensä voi vaikuttaa muihinkin.

Varsinaiset joukkueharjoitukset Jaro aloittaa tällä tietoa tammikuun alussa.

Juttua päivitetty 20.11. klo 15.33, lisätty kuva ja muokattu otsikkoa.Juttua päivitetty kauttaaltaan ja lisätty Milosavljevićin ja Warghin kommentteja 20.11. klo 16.54.

#