Urheilu

Jaron kehno syksy päättyi kolmanteen sijaan – KTP hoiti homman ja otti karsintapaikan

Jaro – KTP 2–3 (0–2)

Jarolla ei enää riittänyt puhtia nousukarsinnan ratkaisevaan otteluun KTP.tä vastaan. Tarvittava neljän maalin voitto karkasi jo avauspuolikkaalla, kun epävarma puolustus avattiin kahdella erikoistilannemaalilla.

Kotimiehistö aloitti kuitenkin pirteästi, ja ensimmäisen kympin aikana rakennettiin parikin kohtuullista tekopaikkaa, kun vastustaja vetäytyi enemmänkin tarkkailuasemiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Silti jo 22. minuutilla tapahtui Jaron kannalta pahin mahdollinen. Kotka meni johtoon kulman jälkitilanteesta Paavo Voutilaisen iskettyä maalin edestä pallon verkkoon. Kiivettävä vuori nousi nopeasti aika toivottomaksi viiden maalin korkuiseksi.

Avauspuolikkaan lopulla Jaron puolustus nukahti totaalisesti. KTP sai keskialueella hieman kyseenalaisen vapaapotkun, jota useampi Jaron pelaaja jäi ihmettelemään. Puolustaja Matias Lindfors käytti tilaisuutta hyväkseen, antoi nopean pystypallon ja hyökkääjä Mika oli saman tien viimeistelemässä 0–2.

Toinen 45-minuuttinen oli pelkkää pelailua. Jaro sai pitää palloa mielin määrin, mutta kuten vieraiden valmentaja Argo Arbeiter totesi:

– Me kontrolloimme peliä, mutta ei palloa. Vierailla ei ollut enää kiirettä. Viiden miehen alakerta tukki maalinedustan melko tarkkaan ja vastahyökkäyksiä haettiin tilaisuuden tullen.

Vierailla oli jopa varaa hölmöillä kavennusmaali. Maalivahti Anton Lepola avasi lyhyellä, mutta Anthony Olusanya pääsi väliin ja sai läheltä viimeistellä helposti. Punapaidat hakivat tasoitusta puolustamisen kustannuksella, mutta aika pian omassa päässä soi.

Karkea puolustusvirhe, jossa Guillermo Soteloa vastaan oli kolme vihreäpaitaa, johti halpaan maaliin. Anton Eerola pukkasi joukkueensa tukevampaan johtoon.

Jaro sai pitää palloa edelleen. 82. minuutilla Severi Kähkösen tykki osui vain tolppaan, mutta lisäajalla Toron tilalle vaihdettu Jim Myrevik onnistui vielä kaventamaan kulman jälkitilanteesta terävällä laukauksella riman alle.

Ottelun erikoisuus oli, että maalivahti Emil Öhbergillä ei juurikaan torjuntatöitä ollut, mutta kun vierailla oli paikka, oli pallo heti maalissa ja Öhberg voimaton.

Pitkästä maalittomuudesta kärsinyt Anthony Olusanya onnistui vihdoin.

– Pidettiin palloa ja hyökkääminen oli ajoittain hyvää. Maalin tulo kesti kuitenkin liian kauan. Sain siinä pallon riistettyä, kun avasivat alhaalta.

Valmentaja Niklas Käckoa harmitti tilanteiden hukkaaminen.

– Pidettiin palloa ympäri kenttää, mutta avaavien syöttöjen laatu jäi huonoksi. Kaksi erikoistilannemaalia koitui kohtaloksi. Haimme nopeasta tappioasemasta huolimatta hyvää tulosta kauden loppuun.

– Eteenpäin on menty ja omat nuoret ovat saaneet paljon arvokasta kokemusta, päätti Käcko.

Toimitusjohtaja Fredrik Haga tiedotti tulevista pelaajaneuvotteluista, että kukaan pelaajista ei ole ilmoittanut lähtevänsä ja että kaikkien halukkaiden kanssa käydään keskustelut ensi kaudesta.