torstai 13.5.2021 | 11:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Walter Moore tarttuu FC Unitedin peräsimeen

Leif Lillsunde
Pe 6.11.2020 klo 08:21 | päivitetty pe 08:33

Pietarsaari

Keijo Paanasen ilmoitettua ettei jatka ensi kaudella FC Unitedin valmentajana, United tarttui tilaisuuteen jo kuukausi sitten ja alkoi etsiä uutta valmentajaa.

Haussa oli valmentajaehdokas, jolla on riittävästi kokemusta jalkapallosta ja joka olisi halukas luotsaamaan kehittyvää joukkuetta.

Puheenjohtaja Markus Gädda otti yhteyttä Walter Mooreen, jolla on 16 vuoden kokemus ammattilaisena ja joka myös tuntee ja tietää valmennuksen perusteet, toimittuaan muun muassa alle 17-vuotiaiden maajoukkueen apulaisvalmentajana.

Moore on valmentanut sekä junioreita ja hieman vanhempia pelaajia. Hän suhtautuu erittäin myönteisesti uuteen tehtäväänsä.

– Periaatteessa naisten ja miesten välillä ei ole suurempia eroja. Kyse on vain siitä kuinka lähestytään pelaajia ja aina muistaen että pelaajia pitää kunnioittaa ja kuunnella, Moore sanoo.

Moore pitää toimintaa vuorovaikutuksena jolloin hän oppii pelaajilta uutta samalla kun jakaa omia kokemuksiaan pelaajilleen.

– Tämä tulee olemaan minulle mieluinen haaste. Periaatteena on oltava että pelataan maltillisesti ja pallo kulkee enimmäkseen maata pitkin, Moore kuvaa.

Yhtenä edellytyksenä pestin vastaanottamiseksi oli että hän sai riittävän pitkän sopimuksen.

– Sopimus on mallia 2+1 vuotta siksi että pitkässä juoksussa joukkueen kehittäminen onnistuu paremmin.

Pelaajien keskuudessa uutinen Mooren valinnasta otettiin myönteisesti vastaan.

Viime kauden kapteeni Sanna Ög sekä Emma Nilsen katsovat että Mooren valinta on hyödyksi joukkueelle.

– Tästä tulee mielenkiintoista kun pelaaminen perustuu siihen, että valmentaja katsoo kaikkea ammattilaisen eli pelaajan näkökulmasta, Ög sanoo.

Näillä näkymin myös kuluneen kauden runko tulee säilymään suuremmitta muutoksitta, sillä yksikään pelaaja ei ole ilmoittanut lähdöstään.

– Joulukuussa on jo joukkueen runko vahvistumassa kun seura järjestää kaikille halukkaille tryout-mahdollisuuden, sanoo runkopelaajiin kuuluva Josefina Broberg-Nyström.

#