Paikallisuutiset

Pietarsaarenseudun Seurakuntayhtymä aloittaa historialliset yt-neuvottelut: Yhteistoimintamenettely koskee ensimmäistä kertaa koko yhtymän kaikkia 120 työntekijää.

Pietarsaari/Pedersöre

Pietarsaarenseudun Seurakuntayhtymässä aloitetaan ensimmäistä kertaa koko pitkän toiminnan aikana koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Yt-neuvotteluja on käyty aikaisemmin, mutta vain yhtymään kuuluvissa yksittäisissä seurakunnissa.

Nyt yt-menettelyn piirissä on kaikki 120 työntekijää. Neuvottelut alkavat torstaina 26. maaliskuuta ja ne kestävät neljätoista päivää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Neuvotteluissa käsitellään henkilöstön mahdollisia lomautuksia. Tavoitteena on, ettei ketään tarvitsisi lomauttaa, toteaa hallintojohtajaDiana Söderbacka.

Taustalla on toiminnan sopeuttamisen tarve koronakriisin vuoksi.

– Korona on vaikuttanut monin eri tavoin koko seurakunnan toimintaan. Toimintamuodot ovat muuttuneet ja työtä on luonnollisesti vähemmän monien toimintojen ollessa tauolla.

Kaikenlainen kokoava toiminta lapsista senioreihin on keskeytetty koronaviruksen vuoksi. Kaikki perhekerhot, päiväkerhot ja avoimet päiväkerhot sekä kaupunkiseurakuntien iltapäiväkerhotoiminta on tauolla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pyhäkoulu sitä järjestävissä seurakunnissa on päättynyt tältä lukukaudelta. Diakoniatyön parista tauolla ovat mm. seurakuntien diakoniapiiri, Merilän raamattupiirit, muut aikuisryhmät, seurakuntien järjestämät lounaat, Teetupatoiminta, U-Klubben sekä sururyhmät, Missionsstuganin ja Purmon Drängstuganin kirpputoritoiminta. Diakonian vastaanotto tapahtuu pääsääntöisesti puhelimitse (puhelut, viestit, whatsapp) ja sähköpostitse.

Sairaaloiden, vanhainkotien, hoitolaitosten ja muiden vastaavien hartaudet on peruttu.

Jumalanpalvelukset vietetään netin kautta. Hautaukset, kasteet, vihkimiset toimitetaan huomioiden viranomaisten päätökset kokoontumisten rajoituksista. Tilaisuuksia ei voi varata seurakunnan tiloihin.

Pietarsaarenseudun Seurakuntayhtymään kuuluu kolme seurakuntaa: Pietarsaaren suomalainen seurakunta, Jakobstads svenska församling ja Pedersöre församling.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä