sunnuntai 29.3.2020 | 15:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ähtävän messujen ensi-ilta lähestyy: Näytteilleasettajia mukana yli 70

Pirkko Högkulla
Pe 6.9.2019 klo 00:00 | päivitetty pe 14:58

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pedersöre/Ähtävä

Kotiin, asumiseen ja vapaa-aikaan painottuva uusi Esse mässan -tapahtuma on houkutellut mukaan jo yli 70 näytteilleasettajaa paitsi Ähtävältä myös muualta Pedersören kunnasta sekä seudulta. Mukana on laaja kattaus mm. yrityksiä ja yhdistyksiä esittelemässä tuotteitaan, toimintaansa ja palvelujaan.

Koko perheelle suunnattu messu järjestetään lauantaina 14. syyskuuta Esse Elektro-Kraft Arena -monitoimihallissa, joka sekin saa ensi-iltansa messujen pitopaikkana. Messuovet avautuvat aamukymmeneltä.

Idean takana on paikallinen kylätoimikunta, Överesse Byaråd.

– Ajatus messuista putkahti esiin yhdessä palaverissa kun pohdimme mitä muuta ja jotain uutta koko Ähtävällä voisi uudehkossa hallissamme järjestää, kertoo sihteeri Sofia Nybacka.

– Aineksia messuille löytyy runsaasti. Ylä-Ähtävä on elinvoimainen kirkonkylä. Meillä on monipuolisia palveluita, yrityksiä, kulttuuri- ja liikuntatarjontaa. Pedersören kunnan iskulausetta lainaten: kaikkea löytyy ja lisää mahtuu, kuvaa Nybacka.

Kylätoimikunta tarjoaa messut niin näytteilleasettajille kuin yleisöllekin yhteistyössä kunnan kanssa. Pedersören kunta on mukana esittelemässä mm. tonttitarjontaa Ähtävällä.

Messut jakautuu useaan eri teemaan. Mukana on rakentaminen ja asuminen, terveydenhoito ja vapaa-aika, ruoka ja musiikki, yhdistykset, käsityöt ja vaatteet. Rakentamisessa ja asumisessa on parikymmentä näytteilleasettajaa, terveydenhoidossa ja vapaa-ajassa viitisentoista, ruuassa ja musiikissa kymmenkunta. Paikalla on niin ikään toistakymmentä yhdistystä martoista urheiluseuroihin sekä saman verran käsitöiden taitajia.

Estradilla on ohjelmaa pitkin päivää musiikista Dress Like Marie -muotinäytökseen. Yhtenä ohjelmanumerona kuullaan Yhdysvalloissa asuvaa Dick Ericksonia, jolla on juuret Ähtävällä. Lisäksi viiniasiantuntija Glenn Sundstedt Purmolta kertoo ruokaöljyistä ja viineistä.

Lapsiperheitä hemmotellaan pomppulinnalla. Paikalla on myös paloauto.

Puutarhakalusteiden valmistajana ja metalliteollisuuden alihankkijana tunnettu Varax Products Oy on yksi tapahtumaan osallistuvista ähtäväläisyrityksistä.

– Haluamme kertoa paikallisesti mitä teemme ja esitellä mitä meillä on tarjolla.

– Viestinä on lisäksi, että Ähtävällä on tarjolla työtä. Yksi puolen tusinaa hitsaria olisi meille juuri nyt kova sana, kuvaa myyntipäällikkö Jani Lundqvist.

#