MAINOS

Luottokorttivelan voi maksaa pois lainalla – Kilpailuttaminen voi tuoda merkittävää säästöä

MAINOS -

Monella on käytössään luottokortti, jolla maksetaan päivittäisiä ostoksia sekä kalliimpia hankintoja. Luottokortilla maksaminen on monissa tapauksissa suositeltavaa, sillä usein luottokorttiin kuuluu jonkinlainen tuoteturva tai vakuutus. Tyypillisesti tuoteturva suojaa verkkokaupassa tehtyjä ostoksia sekä vakuuttaa luotolla ostetut tuotteet joksikin aikaa. Luottokortit sisältävät erilaisia ominaisuuksia, joten ehtoihin tulee tutustua ennen luottokortin valintaa.

Osaan luottokorteista saa korotonta ja kulutonta maksuaikaa seuraavaan luoton eräpäivään asti. Luotto täytyy kuitenkin maksaa takaisin kertamaksuna, jotta korottomasta maksuajasta hyötyy. Luottoa ei kuitenkaan ole pakko maksaa kerralla pois, vaan käytetyn luoton voi pilkkoa pienempiin maksueriin.

Monet maksavat luottokorttivelkaa minimilyhennyksen verran, jolloin luotto lyhenee hyvin hitaasti. Luottokorttikustannukset saattavat jäädä huomaamatta ja lainan korkokuluja tulee maksettua kuukaudessa jopa 10 – 15 prosentin verran. Kilpailuttamalla luottokorttivelan uudelleen, voit säästää luoton kustannuksissa.  

Yhdistä luottokorttivelka ja laina yhteen

Luottokorttien korkotasot ovat pysyneet hyvin samalla tasolla vuosien ajan. Toisin on ollut vakuudettomien kuluttajaluottojen kohdalla, joissa korkoa on laskettu korkokattolailla. Kuluttajaluottojen korkoa laskee myös kova kilpailu finanssimarkkinoilla. Kiristyneen kilpailun myötä asiakkaat voivat hyötyä luoton uudelleen kilpailuttamisesta ja saada lainaan edullisemman lainan koron, mitä se on aikaisemmin ollut.

Yhdistettävät lainat voi kilpailuttaa netissä toimivien lainojen kilpailutuspalveluiden kautta yli 25 pankin ja rahoituslaitoksen kesken, jolloin lainan kilpailuttaminen on mahdollisimman kattavaa. Kilpailuttamisen avulla lainan korkoa voidaan saada huomattavasti alhaisemmaksi.

Varmalaina.fi on lainojen kilpailuttamiseen sekä lainavertailuun erikoistunut palvelu, jonka kautta kuluttajat voivat kilpailuttaa uuden lainan sekä olemassa olevat lainat. Voit kilpailuttaa uudelleen luottokorttivelan ja pikavipit Varmalaina.fi palvelussa täysin maksutta. Varmalainan kautta haettujen lainojen korko on alkaen vain 4,19 prosenttia.  

Lainalaskurin avulla voit laskea, miten korkomuutos vaikuttaa lainaasi

Lainalaskurin avulla on helppo hahmottaa, miten koron lasku tai nousu vaikuttaa lainan kuukausierään sekä lainan kokonaiskustannuksiin. Jo muutamankin prosentin muutos näkyy lainan kustannuksissa. Palvelun Lainalaskuri.fi laskureiden avulla voit laskea korkotason muutoksen vaikutukset oman lainasi kohdalla. Laskelmat ovat suuntaa antavia, joten tulosten jälkeen kannattaa täyttää palvelun maksuton lainahakemus, jolla tarkennetaan henkilökohtaiset lainatarjoukset.