Paikallisuutiset

Zorro jatkaa nälkäisten puolustajana

Luja usko omaan liikeideaan on puoli voittoa.

PEDERSÖRE

Yrittäjää montakin kertaa vaihtanut Zorro-grilliravintola on saanut uuden ohjastajan. Toimeen ovat tarttuneet nyt kahden sukupolven voiminJohanna Vanharanta ja Janina Kovanen, jotka uskovat vahvasti grilliannoksiin.

Vaasalaislähtöiset yrittäjät äiti ja tytär rakensivat Zorron lähes alusta loppuun uudelleen, sillä Pedersören kunnan omistamasta kiinteistöstä olivat käyttökelpoisia enää vain ulkoseinät.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Paljonhan on ollut puhetta siitä että Zorrossa on ollut monta yrittäjää, mutta se on historiaa, Johanna Vanharanta sanoo.

”Kesälomia en ole ehtinyt viettää, mutta pystyn tekemään jokusen ulkomaanreissun joka vuosi. Ulkomaille siksi, että silloin voi kaiken jättää hetkeksi taakseen.” Johanna Vanharanta

– Me teemme tätä omalla tavallamme. Jos yrittäjä ei itse usko omaan liikeideaansa, niin ei silloin voi suuria odottaakaan.

Johanna Vanharannalla on ollut hallinnassaan jopa kolme Kotipizza-ravintolaa.

Franchising-yrityksessä on etunsa, mutta grillitoiminnan hän haluaa pitää Zorron omassa hallinnassa. Tosin konsultointia ja apua tulee ScanBurgerilta muun muassa sisustukseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kaiken remontoinnin maksoimme itse, ja kalusteet ovat osittain omia ja osittain Scan Burgerin. Tavara meille tulee toimituksina, joten tukkuliikkeessä juokseminen on poissa, Johanna Vanharanta kertoo.

Nyt Zorron toiminta-ajatus on palvella asiakkaitaan grilliravintolana. Syksymmällä tuotteistoon liitetään myös lounaspalvelu, eli annokset kiikutetaan läheisen pienteollisuusalueen yrityksiin.

Yrittäjän elämän ankaruutta Vanharanta ei suostu surkuttelemaan.

– Minun kohdallani ainakin on kysymyksessä oma valinta. Kesälomia en ole ehtinyt viettää, mutta pystyn tekemään jokusen ulkomaanreissun joka vuosi. Ulkomaille siksi, että silloin voi kaiken jättää hetkeksi taakseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vanharanta painottaa asiakaslähtöisyyttä. Annokset on suunniteltu itse, mutta toivomuksia otetaan vastaan.

– Pehmisjäätelöä meiltä ei saa tänä kesänä, mutta ehkä ensi kesänä pihaan saattaa ilmestyä jäätelökioskikin. Tämä kesä mennään pakastimen voimin.

Kovanen pitää edelleen Kotipizza-yritystään Kokkolassa, jossa hän myös asuu perheineen. Kahdessa yrityksessä toimiminen ei nuoresta perheenäidistä tunnu kovinkaan raskaalta.

– Kun ei opiskelukaan suuremmin kiinnostanut, niin on luotava elämänuraa yritystoiminnan kautta. Enkä minä tätä ratkaisuani ole katunut, Janina Kovanen toteaa.

Jukka Iiskonmäki

ps@pietarsaarensanomat.fi

Jutun tekstiä on korjattu 15.6. klo 13.45 ja virheelliset tiedot siitä, että yritys toimisi myös pizzaravintolana on poistettu. Zorro myy pelkästään grilliruokaa.

Oikaisu: Zorro-yrittäjät eivät myy pizzaa

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä