Paikallisuutiset

Suojeltu, romahtanut riihi puretaan – Koivurinteen tienhaarassa oleva rakennus ei ole enää korjauskelpoinen

Asemakaavassa suojellun riihen koko historia ei ole selvillä. Korjauksen väärti se ei enää ole, joten sen saa poikkeusluvalla purkaa.
Asemakaavassa suojellun riihen koko historia ei ole selvillä. Korjauksen väärti se ei enää ole, joten sen saa poikkeusluvalla purkaa. Kuva: Pentti Höri

Masaholmantien varrella, Koivurinteelle johtavan tien haarassa oleva vanha riihi puretaan. Riihi on asemakaavassa suojeltu, mutta erittäin huonokuntoisena sen korjaaminen käyttökuntoon ei ole mahdollista.

Pietarsaaren tekninen lautakunta myönsi poikkeusluvan purkamiselle ennen joulua.

Osa riihen katosta on romahtanut, alin hirsikerros on vajonnut maahan ja ylemmät hirsikerrokset ovat kosteusvaurioituneet. Koska se sijaitsee lähellä kolmea jalkapallokenttää, sen on asemakaavassa ajateltu toimivan niitä palvelevana varastona ja pukeutumistilana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren museon lausunnon mukaan riihen voi purkaa, mutta uutta rakennusta sen tilalle ei sallita.

Pohjanmaan museo toteaa riihen olevan näkyvällä paikalla kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä. Sen mielestä riihellä on maisemallinen arvo Masaholman tien varrella sijaiten näkyvästi avoimella niityllä kahden valtakunnallisesti arvokkaan alueen välissä.

Etelä-Pohjanmaan ely-keskus toteaa lausunnossaan rakennuksen saaneen niin huomattavia vaurioita, että rakennuksen korjaaminen olisi nyt erittäin laaja-alaista. Riihen nykytila voi aiheuttaa vaaraa ympäristölle, ja riihen voidaan katsoa osittain rumentavan ympäristöä.

Poikkeuslupa on voimassa kaksi vuotta. Ennen riihen purkamista se on inventoitava.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä