Paikallisuutiset

Mirka laajentaa yli 20 miljoonalla eurolla: Jepualle nousee uusi tuotantohalli ja korkeavarasto

Uudet hallit tullaan rakentamaan Jepuan nykyisen korkeavaraston (kuvassa keskellä) ympärille.
Uudet hallit tullaan rakentamaan Jepuan nykyisen korkeavaraston (kuvassa keskellä) ympärille. Kuva: Mirka

Uusikaarlepyy

Viime vuosina tasaisesti kasvanut Mirka suunnittelee isoja investointeja Uudenkaarlepyyn Jepualle. Taustalla on sen varmistaminen, että toiminta pystyy vastaamaan tulevaisuuden tarpeisiin uusien varasto- ja tuotantotilojen kautta.

– Käytännössä voidaan sanoa, että seinät ovat alkaneet tulemaan vastaan, etenkin kun puhutaan varastokapasiteetistamme täällä Jepualla, joten tilan kasvattaminen on tarpeen, Mirkan toimitusjohtajaStefan Sjöberg kertoo yrityksen tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pääasiassa kyse on toiminnan suunnittelusta tulevia tarpeita varten. Muun muassa EU:n uudet ympäristövaatimukset ja uudet tuotantoteknologiat tulevat johtamaan uusiin tuoteperheisiin ja tuotevalikoiman laajenemiseen ja sitä kautta tarpeeseen lisätä varastokapasiteettia.

Siksi Mirka investoi Jepuan tehtaan automatisoidun korkeavaraston laajennukseen. Tämän lisäksi korkeavaraston yhteyteen rakennetaan myös uusi tuotantohalli, joka sujuvoittaa tuotanto- ja logistiikkaprosesseja.

Molemmissa tapauksissa kyse on uudisrakennuksesta ja Mirkan Jepuan tilojen laajennuksesta.

Kyse on yhteensä yli 20 miljoonan euron investoinneista. Sjöbergin mukaan isojen hallien ja korkeavaraston automatisoinnin investointisumma jakautuu kahdelle vuodelle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Suunnitelmien mukaan sekä korkeavaraston että tuotantohallin rakennustyöt aloitetaan heti vuoden 2023 alussa. Uuden hallin odotetaan valmistuvan vuoden 2024 lopussa, kun taas uusi korkeavarasto voidaan ottaa käyttöön vuonna 2025.

– Aikataulut puhuvat puolestaan. Vaikka markkinanäkymät ovat tällä hetkellä hieman pessimistiset ja maailmantaloudessa on vielä nähtävissä koronan jälkivaikutuksia, meidän on toimittava ajoissa. Kyse on pitkän aikavälin suunnittelusta, Sjöberg toteaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä