Mielipiteet

Markku Laitisen mielipidekirjoitus: Muiden yhtä vihaisten kanssa

Ihmiset syrjivät ja yleistävät siksi, että he pyrkivät oikeuttamaan ja tyydyttämään aggressiivisia tunteitaan, jotka kumpuavat erilaisista loukkauksista ja vastoinkäymisistä, joita he ovat menneisyydessään kokeneet (Istvan Bibo).

Jengiytyminen, vihapuhe, populismin ja ääriliikkeiden (fasismi) suosio saattaa selittyä yllämainitulla ajatuksella. Ja jos niin on, ei ole mitään typerämpää kuin tämä, mitä nyt tapahtuu mielenterveyspalvelussa.

Nuoret hädässä olevat laitetaan kuukausien jonoon. Ei tarvitse olla kummoinenkaan professori älyämään, että "jos en tee itsemurhaa", niin liityn kohta johonkin porukkaan, jossa olen "saman lipun alla" muiden yhtä vihaisten kanssa. Ja sitten tarvitaan vain "villitsijä - hitler", joka osoittaa sormella pahoinvointini syylliset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ihmeellistä ja outoa on myös tämä: mielenterveyden hyvinkoulutetut psykiatrian ja muut ihmismielen tuntijat aivan varmasti tietävät, että jokainen hoitamaton potilas saattaa olla vaaraksi koko yhteisölle. Ja antavat tämän tapahtua vaikenemalla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä