Mielipiteet

Markku Laitisen mielipide: Wagner-joukot - luonnollinen osa ihmisyyttä?

Ranskan muukalaislegioona, Wagner-joukot ja muut tuntemattomammat palkka-armeijat ovat kuin luonnollinen osa ihmisyyttä, mikäli uutisointia on uskominen. Ranskan muukalaislegioonaa on jopa ihannoitu ja Wagner joukoillakin on ihailijansa. Emmekä me tavalliset uutisten lukijat hätkähdä lainkaan, kun kerrotaan "rahasta tappavien" valloittaneen sen ja sen kukkulan.

Emme edes ajattele, että nämä kuukausipalkkalaiset valloituksen yhteydessä murhasivat, tappoivat, haavoittivat, raiskasivat - ikään ja sukupuoleen katsomatta - kaikki tielleen osuneet.

Jos sinut palkataan murhaamaan joku ja jäät teostasi kiinni, saat elinkautisen tuomion. Mutta jos liityt Wagner-joukkoihin, saat vapaasti tappaa ja murhata, ja joka kuukausi tilillesi tulee toimistasi runsas palkkio. Jollain ihmeellisellä tavalla tämä toiminta on tullut "kritiikittömäksi", tappokäskyjä jakavat kenraalit patsastelevat julkisesti median edessä kuin sotasankarit.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

"Eläköityneet" palkkatappajat kertovat tarinansa lehdissä, kirjoissa ja nettifoorumeilla. Politiikot, oikeuslaitos ja kansainvälinen yhteisö, kaikki vain kohauttelevat hartioitaan. Jos nimike viittaa armeijaan, sotilaallisuuteen saa kuka tahansa olla palkallinen tappaja, niinkö se menee?

Puhutaan terroristi- ja rikollisjärjestöistä, niiden toiminta on selkeästi tuomittavaa. Wagnerin kaltainen palkka-armeija hyväksytään, eikä palkkatappajaa tuomita teoistaan.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä