Kulttuuri

Leikittelyä perusrockin raameissa: Longshot tekee sitä mistä aidosti tykkää ja uskoo, että lopulta yleisökin tajuaa sen

Longshot on tuikituore yhtye, jonka jäsenet ovat kotoisin akselilta Pietarsaari-Uusikaarlepyy.

Kitaraa soittaa ja laulaa Lenny Spåra, rummuissa on Johan Öst ja bassonvarressa Toni Pöllänen.

Longshot-yhtyeen muusikot vas. Toni Pöllänen, basso, Lenny Spåra, kitara ja Johan Öst, rummut. Kuva: Pentti Höri

Kokoonpano antaa jo aiheen olettaa, että rockin peruskuviot ovat hallussa. Tämän vahvistavat myös bändin jäsenet. Rockpoppia punkin vivahtein ja brittiläisellä aksentilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaverukset soittivat aiemmin yhdessä Inmania-yhtyeessä, mutta erkanivat omalle polulleen hiljattain. Ensimmäinen singlekin, Time Machine, löytyy jo Youtubesta.

Siitä välittyy klassinen räimemeininki ja samalla leikkisyys temponvaihdoksineen. Jos kuuntelee loppuun asti, huomaa kyllä että aivan otsa kurtussa biisiä ei ole tallennettu. Huvittelun tavoite myönnetäänkin.

– Ehkä vähän kliseisestikin tärkeintä on pitää hauskaa ja ilmaista vapaasti. Teemme sitä, mikä tuntuu jännältä ja mitä itse haluamme kuulla, Johan Öst kertoo.

Longshot kaipaa enemmän elämää ja energiaa rock-skeneen Pietarsaaren seudulla, ja on valmis tuottamaan sitä itse, tarvittaessa kokeilemalla reippaasti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Rock ei ole millään lailla trendikästä juuri nyt. On jännittävää ajatella, että voisimme tuoda siihen jotain uutta. Jos jengi kuuntelee modernia nykymusiikkia, voimme leipoa sitäkin sisään soundiimme - luoda jotain uutta, minkä yleisö kuitenkin tunnistaa. Mutta rockin raameissa, Öst visioi.

Pienestä työvoimapulasta kärsii monen muun tahon tavoin nyt myös bändi.

– Etsimme syntikansoittajaa, mutta vaikealta tuntuu sellaisen löytäminen. Muusikoita on, mutta he soittavat jo jossain kokoonpanossa, Toni Pöllänen sanoo.

Meillä ei ole tarvetta elvistellä eikä korostaa egojamme. Rokkistaran elämä ei ole meidän juttu.

Yhtye on esiintynyt toistaiseksi vain kerran, Kokkolassa open mic -tilaisuudessa ja akustisena. Pölläsen mukaan keikka meni odotuksiin nähden erittäin hyvin, ja yleisö heräsi mukaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pitkänäperjantaina on luvassa jatkoa, kun Longshot on buukattu helsinkiläiseen Loose Bariin. Kesää kohti mentäessä on jo alustavia aikeita tunkeutua alueellisiin kesätapahtumiin esittäytymään paikalliselle yleisölle, kapakkakeikkaakin järjestellään.

– Meillä on hyvä energia livenä. Olemme omia itsejämme, meillä ei ole tarvetta elvistellä eikä korostaa egojamme. Rokkistaran elämä ei ole meidän juttu, Toni Pöllänen vakuuttaa.

– Niin kauan kuin on originelli ja tosi omassa ilmaisussaan, luulen että tulee nähdyksi automaattisesti loppujen lopuksi. Jos itse uskoo että tämä on hyvää, tulevat toisetkin sen tekemään, Johan Öst kiteyttää.