Kokkola-lehti

Koronavirus heikentänyt KPK Yhtiöiden liikevaihtoa tammi-elokuussa, ilmenee osavuosikatsauksesta

KPK Yhtiöt antoi viimeisimmän osavuosikatsauksensa.
KPK Yhtiöt antoi viimeisimmän osavuosikatsauksensa. Kuva: Jukka Lehojärvi

KPK Yhtiöt on antanut uuden osavuosikatsauksen. Se käsittää tammikuun ja elokuun välisen ajanjakson.

Konsernin kahdeksan kuukauden liikevaihto oli 16,9 miljoonaa euroa. Liiketoiminta-alueiden liikevaihdot laskivat edellisvuoteen verrattuna KPK Kasvu ja KPK Digi -liiketoiminta-alueita lukuun ottamatta.

Konsernin kahdeksan kuukauden liikevoitto jäi selkeästi suunnitellusta tasosta ja edellisvuodesta. Kahdeksan kuukauden jälkeen liikevoitto oli -0,59 miljoonaa euroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Liikevoittoprosentti oli -3,5 prosenttia. Katsauskauden voitto oli 0,15 miljoonaa euroa. Konsernin investoinnit katsauskaudella olivat 0,25 miljoonaa euroa. Merkittävimmät investoinnit olivat Kosila K360-alustan tuotekehitystyö, ohjelmistohankinnat ja Mediakulman kiinteistön muutostyöt.

Konsernin nettorahoituskulut olivat +0,76 miljoonaa euroa. Omavaraisuusaste oli 74,3 prosenttia.

Koronaviruspandemian takia konsernin liikevaihdon odotetaan laskevan edellisen vuoden tasosta. Pandemialla on myös merkittäviä vaikutuksia yrityksen kannattavuuteen, jonka uskotaan heikkenevän edellisen vuoden tasosta. Pandemian kestoon ja toimialaan liittyvien epävarmuuksien vuoksi liikevaihdon ja kannattavuuden ennustaminen on kuitenkin vaikeaa.

KPK Yhtiöt -konsernissa toteutettiin alkuvuoden 2020 aikana organisaatiomuutos. Sen seurauksena konsernin liiketoimintayksiköiksi muodostuivat KPK Mediat, KPK Digi, KPK Print ja KPK Kasvu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Organisaatiomuutoksen myötä syntyneiden liiketoiminta-alueiden strategiatyöskentely käynnistettiin keväällä. KPK Mediat -liiketoiminta-alueen strategia valmistui loppukesästä.

KPK Yhtiöt Oyj:n tytäryhtiö Suomen Messupromoottorit Oy sulautui emoyhtiöön 31.8.2020. Järjestelyllä on tarkoitus selkeyttää konsernirakennetta ja keskittää yhtiön tapahtumaliiketoiminta emoyhtiöön.

KPK Yhtiöt aloitti lokakuun alussa KPK Mediat -liiketoiminta-aluetta koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Neuvotteluiden tavoitteena on parantaa yhtiön mahdollisuutta vastata kuluttajien mediankulutuksen muutokseen ja toimintaympäristössä tapahtuneisiin muutoksiin.

KPK Yhtiöt -konserniin kuuluvat seuraavat yhtiöt: emoyhtiö KPK Yhtiöt Oyj, Botnia Print Oy Ab, Kokkolan Jakelu Oy, Kiinteistö Oy Ylivieskan Uusitori, Jopox Oy, Pohjanmaan Lipputoimisto Oy ja Spektr Kustannus Oy.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Konsernin osakkuusyhtiöitä ovat Kiinteistö Oy Kokkola Isokatu 2 ja Kiinteistö Oy Vetelin Liiketalo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä