Paikallisuutiset

Konkarikauppiaasta iltatori kuuluukin torille

Kortesjärveläinen puuseppä ehti ensimmäisenä iltatorille: - Kävijämäärästä viis, kunhan on ostajia, nauraa Seppo Kytömäki.

Kortesjärveläinen Seppo Kytömäki lähti Pietarsaaren iltatorille, vaikka kotipuolessa satoi. -  Pietarsaari on yksi parhaimmista myyntipaikoista, tänne kannattaa tulla.
Kortesjärveläinen Seppo Kytömäki lähti Pietarsaaren iltatorille, vaikka kotipuolessa satoi. - Pietarsaari on yksi parhaimmista myyntipaikoista, tänne kannattaa tulla. Kuva: Pirkko Högkulla

Pietarsaari

Kortesjärvellä vihmoi torstaina iltapäivällä vettä, mutta Pietarsaaressa piti poutaa, mitä kesän ensimmäiselle iltatorille suunnannutKytömäen Seppo ei tosin pakuaan startatessa tiennyt.

– Hyvä kun lähdin, täällähän on juuri nyt hyvä ilma, Kytömäki iloitsi nostaessaan toripöytää esille leivinalustojen, linnunpönttöjen, kasvulavan kehien ja puulaatikoiden seasta. Lamavuosien tuotantoa, hän nauraa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupanteko on omaa puusepänverstasta viisikymmentä vuotta Kortesjärvelle pyörittäneelle Kytömäelle tuttua puuhaa ja Pietarsaaren iltatoria hän pitää yhtenä parhaimmista myyntipaikoista. Ei ihme, sillä eräänäkin kesänä meni 600 linnunpönttöä. Huonosti kuulema on jos ei illassa saa myytyä neljää viittä puulaatikkoa.

Iltatori pitää Kytömäestä ollakin torilla - eikä kävelykadulla.

– Kävelykadulla ei ollut hyvä, ei ollenkaan. Enkä muuten juuri piittaa, onko väkeä paljon tai vähän - kunhan on ostajia, hän nauraa.

Vaikka mittariin kierähti 70. ikävuosi ei se ole puusepän tahtia juuri hidastanut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Noh, palkattuja työntekijöitä ei Tuhkanperkiön Kalusteella ole enää ollut. Kun ei ole tullut konkurssiakaan, päätin, että jatketaan tästä. Teen yksin sen, minkä kerkiän. Viime kesänä toimitin mm. toistatuhatta ketunpenikoimispesää, eilen terassivärkit - eli repertoaari on laaja puutavaran jobbaamisen välissä, hän naurahtaa.

– Ja yksi työn parhaista anneista on se, että oma sauna lämpiää aina höylätyllä puutavaralla, Kytömäki sanoo pilke silmässä toritunnelmaa luoden.

Torille torstaisin

Iltatori järjestetään kesällä torstai-iltaisin klo 16 – 19 torilla.

Cityryhmän edustaja osoittaa myyntipaikat myyjille saapumisjärjestyksessä.

Esillepanon voi aloittaa klo 15 alkaen.

Pieni myyntipöytä maksaa 5 euroa, suurempi paikka - johon mahtuu peräkärry - on 10 euroa. Sähköt lisämaksusta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä