Paikallisuutiset

Juurevan musiikin konsertti

St. Marcus Big Bluesrock Band esiintyy Pietarsaaressa ja Ylivieskassa omaleimaisella tyylillä.

St Marcus Blues Bandista ja Jacob Big Bandin puhallinsoittajista koostuva yhtye esiintyy Pietarsaaressa. 8. helmikuuta. Vähän myöhemmin, 23.2. on konsertti Ylivieskassa, Akustiikassa. Teemana molemmissa tilaisuuksissa on Bluesrock meets Big Band.
St Marcus Blues Bandista ja Jacob Big Bandin puhallinsoittajista koostuva yhtye esiintyy Pietarsaaressa. 8. helmikuuta. Vähän myöhemmin, 23.2. on konsertti Ylivieskassa, Akustiikassa. Teemana molemmissa tilaisuuksissa on Bluesrock meets Big Band. Kuva: Johan Hagström

Pietarsaari

St. Marcus Big Bluesrock Bandilla on konsertti Runeberginviikolla, 8. helmikuuta, Pietarsaaressa Schauman hallissa. Samalla kokoonpanolla on vielä toinen esiintyminen Ylivieskassa 23. helmikuuta Akustiikassa.

Bändissä on parisenkymmentä jäsentä. Se koostuu St. Marcus Blues Bandista ja Jacob Big Bandin puhallinsoittajista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Edellinen yhteinen konsertti oli runsas vuosi sitten, kun St. Marcus Blues Band vietti 50-vuotistaiteilijajuhlaansa. Idean yhteistyöstä esitti Jacob Big Bandin soittajista Jan Anders ”Jonte” Fagerhed joitain vuosia aiemmin. Anders Sjölind on tehnyt StMBB:n musiikista sovitukset Big Bandille.

Haluamme konkreettisen dokumentin musiikistamme. Ei spotify-tavaraa, jota on vaan netissä, ei se ole sama Hannu Lindblom StMBB:n perustaja, laulaja ja kitaristi

Iso bändi teki juhlakiertueen ja esiintymisiä oli Pietarsaaren ohella mm. Kokkolassa, Vaasassa ja Närpiössä. Tulevien konserttien ohjelmistossa on bluesrockia, balladia, jazzia, progea ja rock-tyyliä eikä silti mitään niistä niin sanotusti puhdasoppisesti.

– Voisi oikeastaan sanoa, että musiikkimme ei edusta mitään erityistä tyyliä. Ei sitä voi laittaa mihinkään lokeroon, StMBB:n perustaja, laulaja ja kitaristiHannu Lindblom luonnehtii. Musiikki on omaleimaista.

– Biiseissämme on monia ulottuvuuksia, basistiMarkku Lönngren täydentää. Hän on myös yhtyeen perustajajäsen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän mainitsee alkuaikoina bändin esittäneen covereita, mutta nykyisin konserteissa soitetaan paljolti omia biisejä, niin tulevissakin tilaisuuksissa. Mukana on vain jokunen cover.

Omaa musiikkia alettiin tehdä 1980-luvulla. Biisit työstetään yhdessä. Yleensä Hannu Lindblom keksii sävelmän idean, jonka pohjalta lähdetään tekemään. Samoin on sanojen laita, pääosin. Yhtye harjoittelee kaksi kertaa viikossa ja sillä on myös oma studio. Siellä on helppo kokeilla uusien kappaleiden sovituksia. Laajalla kokoonpanolla harjoitellaan yhdessä muutamia kertoja ennen esityksiä. Schauman hallin konsertti on tarkoitus äänittää ja videoida eli tehdä siitä live-esitys.

StMBB on eräs Suomen vanhimpia bändejä.

– Triona aloitimme ja vähitellen on tullut lisää soittajia. Kahdeksan meitä on ollut 2000-luvulta ja lisäksi on välillä ollut perkussion soittaja, Hannu Lindblom kertoo yhtyeen taustoista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alkuun oltiin bluesbändi ja soittolistalla oli mm. Fletwood Macia ja muita brittibändejä. Välillä soitettiin progea, mutta 1980-luvulla palattiin taas omille juurille.

– Suunnitelmissa on lähitulevaisuudessa uusi äänite. Materiaalia on melko paljon, Hannu Lindblom toteaa

– Teemme tallenteen paitsi cd:lle myös vinyylille, jossa soundi on pehmeämpi, Markku Lönngren luonnehtii. Vinyylit ovat tulleet uudestaan ja niitä on alettu enemmän jälleen tehdä.

– Tekniikka on kehittynyt ja on helpompaa tuottaa uusia levyjä, kuin joskus alkuaikoina, Hannu Lindblom huomauttaa. Bändit voivat hoitaa itse samat asiat, jotka olivat aiemmin vain levytuottajien takana.

– Haluamme konkreettisen dokumentin musiikistamme. Ei spotify-tavaraa, jota on vaan netissä, ei se ole sama, hän sanoo.

Yhtye on julkaissut tuplalevyn vuonna 2007 ja normaalilevyn 2013.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä