Grillikausi alkaa – 5 suosikkireseptiä kesäkeittiöön

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Orastavan kesän lämpö houkuttelee suomalaiset terasseille ja pihoille grillaamaan. Grillikausi onkin oiva tilaisuus hyödyntää lähituottajien raaka-aineita ja tuoda lautaselle sesongin parhaita makuja. Olipa kyseessä sitten savustettu lohi, värikkäät kasvisvartaat tai marinoidut broilervartaat, makumaailmat tuovat kesäkeittiöön ainutlaatuista herkullisuutta. Tässä viisi suosikkireseptiä, jotka vievät kielen mennessään:

1. Savustettu lohi ja varhaisperunat

Tuore lohi on täydellinen valinta grillaukseen. Savustettuna se saa herkullisen aromin, joka täydentyy varhaisperunoiden ja tillikastikkeen kanssa.

Ainekset:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

  • 1 kg tuoretta lohifileetä
  • 1 nippu tilliä
  • 500 g varhaisperunoita
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • Sitruunalohkoja tarjoiluun

Valmistus:

  1. Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla.
  2. Savusta lohi miedolla lämmöllä noin 30–40 minuuttia, kunnes se on kypsää.
  3. Keitä varhaisperunat suolavedessä kypsiksi.
  4. Tarjoile lohi ja perunat tillikastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa.

2. Grillatut kasvisvartaat ja halloumi

Tuoreet kasvikset ja kotimainen halloumi muodostavat yhdessä maukkaan ja värikkään grillivartaan. Tämä vegevaihtoehto maistuu kaikille!

Ainekset:

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 1 punasipuli
  • 200 g halloumi-juustoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamicoa
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistus:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

  1. Leikkaa kasvikset ja halloumi sopiviksi paloiksi.
  2. Pujota ne vuorotellen vartaisiin.
  3. Sekoita oliiviöljy, balsamico, suola ja pippuri marinadiksi ja sivele vartaisiin.
  4. Grillaa vartaat keskilämmöllä noin 10–15 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin.

3. Marinoidut broilervartaat ja mansikkasalaatti

Broilerinliha ja makeat mansikat yhdistyvät tässä reseptissä raikkaaksi ja kesäiseksi ateriaksi.

Ainekset:

  • 500 g broilerin rintafileetä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 100 g tuoreita mansikoita
  • 1 ruukku rucolaa
  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistus:

  1. Leikkaa broilerin rintafileet paloiksi ja marinoi soijakastikkeessa, hunajassa, valkosipulissa, suolassa ja pippurissa vähintään 30 minuuttia.
  2. Pujota broileripalat vartaisiin ja grillaa keskilämmöllä noin 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
  3. Valmista salaatti sekoittamalla rucola, viipaloidut mansikat, balsamico ja oliiviöljy.
  4. Tarjoile broilervartaat mansikkasalaatin kanssa.

4. Grillattu härkäpapuburgeri ja pikkelöidyt punasipulit

Kasvisruokailijoille suunnattu härkäpapuburgeri on ruokaisa ja herkullinen vaihtoehto. Pihvin voi tehdä kotimaisista härkäpavuista, ja lisukkeeksi sopivat raikkaat pikkelöidyt punasipulit sekä kotimainen lehtisalaatti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ainekset (4 annosta):

  • 3 dl keitettyjä härkäpapuja
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 kananmuna
  • Suolaa, pippuria, savupaprikaa
  • Rypsiöljyä paistamiseen
  • Hampurilaissämpylöitä
  • Lehtisalaattia, tomaattia, suolakurkkua

Pikkelöity punasipuli:

  • 2 punasipulia
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä

Valmistus:

  1. Valmista pikkelöidyt punasipulit sekoittamalla etikka, sokeri ja vesi. Viipaloi sipulit ja laita ne liemeen maustumaan jääkaappiin vähintään tunniksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota kevyesti pannulla.
  3. Soseuta härkäpavut, lisää kaurahiutaleet, kananmuna ja mausteet.
  4. Muotoile massasta pihvejä ja paista pannulla tai grillissä molemmin puolin.
  5. Kokoa burgerit sämpylöihin salaattien, tomaattien, suolakurkkujen ja pikkelöityjen sipulien kera

5. Grillatut possunkyljykset ja omenainen kaalisalaatti

Mureat possunkyljykset saavat makua makean suolaisesta marinadista ja lisukkeena tarjottava omenainen kaalisalaatti tuo annokseen raikkautta ja rapeutta. Täydellinen yhdistelmä kesäterassille!

Ainekset:

Kyljykset:

  • 4 possunkyljystä (esim. luullisia kyljyksiä)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl dijon-sinappia
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • Mustapippuria ja suolaa

Omenainen kaalisalaatti:

  • 1/2 pieni varhaiskaali
  • 1 vihreä omena
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria
  • (Halutessa: hieman hunajaa tai sinappia kastikkeeseen)

Valmistus:

  1. Sekoita marinadin ainekset ja hiero se kyljysten pintaan. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 1 tunti.
  2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja omena pieniksi tikuiksi. Sekoita kulhossa.
  3. Lisää joukkoon etikka, öljy, mausteet ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
  4. Grillaa kyljyksiä keskilämmöllä 3–4 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kypsiä ja pinnalta kauniin paahteisia.
  5. Tarjoile kyljykset omenaisen kaalisalaatin kanssa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä