Paikallisuutiset

Adapa yllätti Pietarsaaren - muuttamassa Uuteenkaarlepyyhyn: -"Ehdittiin räätälöidä iso tontti Pirilöstä”

– Vaihtoehtoja tuotantotiloista löytyy. Suunnitelmat ovat pitkälle olemassa, kertoo Uudenkaarlepyyn kaupunginjohtaja Martin Norrgård.

Pietarsaaren tekninen lautakunta keskusteli keskiviikon kokouksessaan Adapa Finlandin (entinen Schur Flexibles Finland) suunnitelmista muuttaakin Uuteenkaarlepyyhyn Pietarsaareen jäämisen sijaan.

Tieto yllätti teknisen lautakunnan puheenjohtajan Christer Tonbergin mukaan Pietarsaaren täysin. Kaupunki on ehtinyt räätälöidä yritykselle suuren tontin Pirilön teollisuusalueelta Ampumaratatien itäosasta, missä on loppusuoralla asemakaavamuutos Adapan toiveiden mukaan.

– Yrityksestä ei ole oltu asiassa yhteydessä kaupunkiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Luimme ÖT:stä, että Adapa aikoo muuttaa Uuteenkaarlepyyhyn kun Pietarsaaresta ei ole löytynyt sopivaa kiinteistöä. Asiasta haluttiin keskustella lautakunnassa. On yllätys ja ikävää jos yritys lähteekin pois Pietarsaaresta, Tonberg harmittelee.

– Jää kyllä pikkuisen ikävä maku kun on kaikki tehty yrityksen puolesta jotta yrityksen toiminta olisi Pietarsaaressa mahdollista. Yritämme olla yrittäjäystävällinen kaupunki, hän painottaa.

Kyse on isosta tontista isolle tehdashallille. Tontti mahdollistaa toivotunlaisen korkean kiinteistön rakentamisen.

– Ratkaisut on käyty tarkasti läpi jotta saadaan hyvä tehdasympäristö, missä pystytään toimimaan ja tuottamaan tuotteita pitkälle tulevaisuuteen. On puhuttu 30 vuodesta, huomauttaa Tonberg.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tonberg toteaa, että jos Adapa ei otakaan tonttia, on se toki mahdollista jakaa uudelleen kolmeen osaan - kuten ennen kaavamuutosta. Kadun rakentamista varten tontille oli varattuna rahaa budjetissa.

– Tärkeänä toiveena on jatkossa, että vastaavantyyppisissä tapauksissa suunnitelmien muutoksista ilmoitettaisiin kaupungille ajoissa, Tonberg sanoo.

Uudenkaarlepyyn kaupunginjohtaja Martin Norrgård vahvistaa, että Uudestakaarlepyystä löytyy vaihtoehtoja Adapan tuotantotiloiksi.

– Suunnitelmat ovat pitkälle olemassa. Ollaan oltu tiiviisti yhteydessä viime aikoina, Norrgård toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Seudulle on kokonaisuutena hyvä, että yritys jää alueelle.

Adapa Finland vuokraa nykyisiä toimitiloja KWH-konsernilta, joka tarvitsee ne omaan käyttöönsä vuoden 2025 lopusta lukien. Adapa valmistaa pakkauskalvoja mm. elintarviketeollisuudelle.

PS ei tavoittanut Adapa Finlandin toimitusjohtajaa torstaina kommenttia varten.

Jutun otsikkoa muokattu 11.8.2023 klo 8:23

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä