Paikallisuutiset

Jeppis hurmasi Vaasan leidit: ”Kiva kesä-Pietarsaari, Skata, Skorpan ja muutkin kahvilat”

Leidit lavalla? Sikäli kyllä, että vaasalaisetJohanna Olsson,Sainur Hairedin,Tuulia Halkola jaHeli Koskinen lepuuttivat koipiaan puulavoista rakennetulla varjoisalla penkillä.

Penkki sijaitsi Skatan pohjoisreunalla Alholminkatuun ja Luutavuorenkatuun rajautuvalla tontilla. Elettiin Skatan avoimien puutarhojen päivää Jaakon päivien torstaina ja näillä naisilla oli ollut kerrassaan hauskaa.

– Lähdettiin päiväretkelle, koska on Jaakon päivät, hieno ilma ja tämä tapahtuma. Pihoja ollaan kierrelty ja nyt päädytty tänne, he kertoivat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mikäpä päätyessä, kun verstaana aiemmin toimineen vanhan ja rapatun kaksikerroksisen tiilitalon – Skata on historiallisesti muutakin kuin puutaloja – pihalla oli tarjolla kotitekoisia pizzanpaloja, virvokkeita ja makeaa. Ja kiinnostavia kauniiksi puunattuja soppia ja monenlaista katseltavaa.

Tämä idyllinen ja pihanäkymä löytyi Piispankadulta.
Tämä idyllinen ja pihanäkymä löytyi Piispankadulta. Kuva: Kristian Sundqvist

Naiset ylistivät kesäisen Pietarsaaren tarjontaa nostaen esille etenkin kahvilat. Myös Fäbodan rannat ovat heille tuttuja.

– Upea paikka!

Entä Jeppis shoppailukaupunkina? Leidit kehuvat tätäkin ulottuvuutta, vaikka aivan massiivisia ostoksia ei tällä kertaa ollutkaan matkaan tarttunut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Raparperimehua.

– Ja aluspaita!

Kesäretki lähiseudulle ei ollut vaasalaisille ensimmäinen, vaan suorastaan perinne. Missä olitte viime kesänä?

– Noh, muun muassa Pietarsaaressa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mitäpä tuollaista reissurutiinia kyseenalaistamaan, kun oli kesä ja aurinkoa ja hehkua. Ja yleensä aitojen ja talojen taakse salattuja umpikortteleiden pihoja avoinna kierrellä.

Nurkkien taakse vilkaisemalla paljastui houkuttelevia soppia.
Nurkkien taakse vilkaisemalla paljastui houkuttelevia soppia. Kuva: Kristian Sundqvist

Eikä vain pihoja, kun eräällä kadunkulmalla nuoteista soittaa viulua pieni poika. Toisessa kadunkulmassa, varjon puolella viisaasti hänkin, tarjoaa maistiaismehua ystävällinen rouva.

Jostain etäältä kuuluu kiivasta rummutusta, rokkibändin rumpali harjoittelee kuulokkeet korvilla? Ollaanko enää kiivaassa ja piiskaavassa digiajassa? Tuollainenkin ajatus mieleen ponnahtaa, kun kukaan hohkavilla hiekkakaduilla kiireettä kulkevista ei räplää puhelintaan.

Ihastuttavan analogista oli järjestävän seuran eli Skata-yhdistyksenkin tarjonta. Tukikohdassa eli Viktor Sundin (1891-1966) tuvalla oli tarjolla avoimien pihojen karttaa myös aidossa A4-muodossa.

Itse tuvasta opetetaan vierailijalle sekin, että sen voi hyvin kohtuulliseen hintaan varata esimerkiksi kokoontumistilaksi. Videotykkiä tai edes valkokangasta ei runoilijan isoisän vuonna 1858 rakentamasta mökistä löydy, onneksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä