lauantai 15.5.2021 | 12:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Golf tutuksi nyt myös työväenopistoissa – alkajaistuntumaa saatavilla lajiin, jonka suosio on poikkeusvuonna vain kasvanut

Pentti Höri
To 22.4.2021 klo 16:15

Pietarsaaren suomenkielinen työväenopisto ja Svenska Arbis järjestävät toukokuun aikana kurssin, jossa tutustutaan golfiin. Vasta-alkajille tarkoitettu kurssi antaa perustietoa lajista, jonka suosio on noussut lähes räjähdysmäisesti kuluneen koronavuoden aikana.

Vuonna 2020 golfpelaajien määrä kasvoi Suomessa lähes 8 000:lla. Poikien ja tyttöjen määrä kasvoi viidenneksellä, aikuisten harrastuksessa oli myös useiden prosenttiyksikköjen nousua. Kiinnostuksen kasvu on havaittu myös Pirilö Golfin kentällä.

Golfia pidetään koronaturvallisena lajina, sillä siinä on helppoa säilyttää turvaetäisyydet.

Kurssien vetäjäksi on pestattu Camilla Fellman, jota golfkärpänen puraisi 12 vuotta sitten. Kunhan hän ensin pitkän empimisen jälkeen rohkaistui kokeilemaan.

– Olin luullut itsekin, että tämä on snobien laji. Mutta sitä se ei ole. Golf sopii kaikille, eikä ole kallistakaan, Fellman sanoo.

– Kun käyn kuntosalilla, kerta maksaa noin viisi euroa. Golfkierros maksaa saman verran. Ja olen ulkona 100 kierrosta kauden aikana.

Fellmanin mukaan laji on siitäkin fantastinen, että tasoitusjärjestelmän takia yhdessä voivat pelata vaikkapa 7-vuotiaat lapset, äidit ja vaarit. Kilpailla saa jos haluaa, mutta pelata voi vain viettääkseen aikaa yhdessä.

– Puoleen kierrokseen menee noin pari tuntia, täyteen 18 reiän pelaamiseen ehkä neljä. Koko radan kiertämällä tulet kävelleeksi 10–12 kilometriä.

Kaluston voi Camilla Fellmanin mukaan aluksi hankkia käytettynä, jolloin alkuun pääsee alle satasen panostuksella. Välineistöä voi täydentää sitä mukaa, jos ja kun harrastus etenee.

Kurssit toteutetaan maanantai-iltaisin 3.5. alkaen siten, että ruotsinkielinen (Arbis) kurssi alkaa klo 17 ja sen jatkeeksi työväenopiston suomenkielinen kurssi puoltatoista tuntia myöhemmin.

Mitään omia välineitä kursseilla ei tarvita, vaan pallot ja mailat lainataan järjestäjien puolesta.

Ensimmäisenä kokoontumispaikkana on Vestersundinkylän koulu, mutta jatkossa tuntumaa otetaan Pirilön aitoon golfrataan.

Ilmoittautumiset voi tehdä opistojen sivujen kautta.

#