Paikallisuutiset

Valohymyistä virnettä maskielämän ankeuteen – Jeppis Lux voisi innostaa pietarsaarelaiset ilahduttamaan omaa kaupunkiaan

Ehkä kerran vuosikymmenessä syntyy jollain tapaa merkittävä pietarsaarelainen idea, josta kenelläkään ei ole mitään pahaa sanottavaa. Jeppis Lux -valofestivaalilla voi olla mahdollisuus yltää moiseen saavutukseen.

Konsepti on lapsellisen yksinkertainen: tarkoituksena on innostaa yksityishenkilöt, yritykset, koulut, yhdistykset ja ylipäätään kaikki kykenevät tahot askartelemaan hymyileviä valonaamoja. Aikaansaannokset asetetaan ikkunoille tai muille näkyville paikoille Runeberginviikon aikana eli 31.1. - 7.2. välisenä aikana.

Idean äiti on yksityishenkilöksi itsensä tässä yhteydessä määritteleväJeanette Östman.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Uskon, että kaupunkilaiset voisivat hyvinkin inspiroitua tällaiseen, Östman pohtii.

Hän korostaa festivaalin maanläheistä luonnetta; Jeppis Lux ei olisi miltään ylätasolta toteutettua ja johdettua toimintaa.

– Kaikki halukkaat voivat osallistua omalla tavallaan ja toisaalta hymyjä kierrellään ihailemassa omaan tahtiin.

Östman ei ole jäänyt ajatuksineen yksin, pikemminkin päinvastoin. Valofestivaalia valmistelemaan on perustettu työryhmä ja Pietarsaaren kaupunki on mukana Wawa-opiston ja kulttuuritoimiston kautta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

KulttuurisihteeriMarja-Leena Hyytinen muistuttaa festivaalin sopivan mainiosti yhteen ensi vuoden Runeberginviikon kanssa, onhan viikon teemana "uskomattomat tarinat".

– Jeppis Lux voi olla juuri sellainen uskomaton tarina, Hyytinen uskoo.

Valohymyjen iloon nostattama maskiajan kaupunki on mehukas oivallus, mutta voisipa Jeppis Luxista olla perinteeksikin.

– Perinteet syntyvät omalla painollaan ja tässä voisi olla aineksia, pohtii festivaalityöryhmään kuuluvaChrista Friberg.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Työryhmä muistuttaa festivaalin kierrätysulottuvuudesta.

Tarkoituksena ei ole kannustaa kaupunkilaisia ostamaan yhä uusia valoketjuja ja muuta krääsää, vaan innostaa joulu- ja kausivalojen uusiokäyttöön.

Paloturvallisuus on syytä pitää mielessä eikä vaarinaikaisia hehkulamppuvirityksiä kannata yrittää tuunata uuteen muotoon. Led-valoketjut ovat sekä turvallisimpia että energiapiheimpiä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä